Elva av Lunds fältbiologer vid havet

Varför starta klubb?

Engagera dig tillsammans

Att lära sig om naturen eller driva miljökamp görs är roligast, lättast och effektivast tillsammans med andra! Fältbiologernas klubbar är bland de bästa kanalerna att engagera sig tillsammans och hitta likasinnade för både lärdom och förändring. Om det inte finns någon klubb just där du bor, eller om du har en idé på en ny klubb, kan du alltid starta en själv! Möjligheterna är stora, du kommer ha kul längs vägen och få hjälp av oss när du behöver det. Scrolla ner för att läsa mer hur våra klubbar fungerar, eller gå vidare till Hur du startar klubb för att få reda på steg-för-steg om hur du går tillväga för att starta klubben.

Två fältbiologer fågelskådning vid havet

Vad gör man i en klubb?

Din klubb består av dig och ett gäng andra personer som vill samma sak som du. Allting som ingår i Fältbiologernas syfte och vision kan bli aktiviteter i klubben: Fjällvandringar, filmkvällar, skriva debattartiklar, odlingsträffar, stoppa miljöskadliga projekt, fågelkurser, laga kläder-träffar m.m!

 

Ni som är del av er klubb bestämmer själva vad ni ska göra. Fältbiologerna drivs helt och hållet av unga, för unga. Inga vuxna sitter i bakgrunden och bestämmer.

Ni kan vara en liten klubb på tre personer, eller hur många som helst.

En hand som håller i en liten jordglob

Var del av någonting större

Eftersom er klubb är del av Fältbiologerna, så kan andra medlemmar lätt hitta er klubb via våra olika kanaler, och klubben kan växa. Ni kan också få pengar, alltifrån fikapengar till 20 000kr för större aktiviteter, så ni kan tänka stort! Om du stöter på någon osäkerhet finns rikskansliet tillgängligt. Vad än du har för idé eller problem så kan vi hjälpa dig på vägen.

Alla medlemmar i Fältbiologerna kan starta klubbar. Vi är partipolitiskt obundna – men engagerade i politiska frågor. Vi har högt till tak och ingen förväntar sig att du håller med om alla föreningens åsikter. Du är välkommen in att diskutera, debattera och förändra.

Tillsammans blir vi starka

Du och alla andra medlemmar är såklart det allra viktigaste i föreningen, och vad dina planer än är så finns vi till för att hjälpa dig komma igång. Fältbiologerna är en varm och välkomnande förening där vi delar massor av skratt, kunskap, utforskande, debatt och kamp! Vi som är medlemmar har dragits till Fältbiologerna av många olika anledningar.

Vad är just din anledning till att du funderar på att starta en klubb?

Bild av Fältbiologernas verksamhetsutvecklare Moa, Emelie och Joakim som sitter på en bänk och vinkar glatt

Hej! Vi är Moa, Emelie och Joakim på Fältbiologerna – vi hjälper er att starta klubbar och driva aktiviteter. Hör av dig till oss om du vill bolla idéer, få hjälp med att komma igång eller undrar något annat.

verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se 0703870134 Maila oss!