Fältbiologer i solen under Fältstation Öland

Engagera dig

Hej!

Vad kul att du hittat hit! På denna sida är en översikt över olika sätt som du kan engagera sig i Fältbiologerna. Varje sig du vill delta på aktivitet, starta klubb, hitta verktyg för att skriva en debattartikel eller vill hitta din lokala klubb så hoppas vi att du hittar allt på denna sida!

Våra aktiviteter

30
maj
17:00-19:00
Östergötlands Fältbiologer

PRIDE: Klädbytardag i samarbete med RFSL

1
jun
09:00-15:00
Lunds Fältbiologer

Snorkling på Kullaberg

1
jun
17:00-21:00
Lunds Fältbiologer

Inflyttningsfest!

En rosa räv. Fältbiologernas grafiska profil

Hitta din lokala klubb

Att lära sig om naturen eller driva miljöfrågor görs bäst tillsammans med andra. Fältbiologernas klubbar är bland de bästa kanalerna att hitta likasinnade för både lärdom och förändring. Men om det inte finns någon klubb just där du bor kan du alltid starta en själv. Möjligheterna är stora, du kommer ha kul längs vägen och få hjälp av oss när du behöver det.

 

Hitta din klubb

En grupp av Lunds fältbiologer i en höstskog

Starta klubb

Vill du starta en klubb tillsammans med andra? Vi har en steg-för steg-guide hur du gör. Vi hjälper dig såklart på vägen om du behöver.

Läs mer om att Starta klubb

För att få hjälp med att starta klubb, fyll i detta formulär

Bli aktiv

Bli aktiv

Det finns många sätt att engagera sig i Fältbiologerna, och det är inte alltid helt enkelt att veta var en ska börja. Som tur är finns det hjälp att få. Ett sätt att ta första steget är att fylla i vårt Bli aktiv-formulär. Då kan du få hjälp att hitta rätt genom tips och förslag på vad du kan göra. Vi kan också förmedla kontakt med andra medlemmar med samma intressen eller som bor nära dig.

 

Läs mer och fyll i Bli aktiv-formuläret

Ett gång fältbiologer på en slätt Öland

Årliga aktiviteter och kampanjer

Fältbiologerna har funnits länge och har såklart en del traditioner och årliga aktiviteter. Fälstation Öland, Riksårsmötet eller lupinbekämpardagen eller bojkott av Black Friday är våra största aktiviteter. Inför riksårsmötet kan du också kandidera till de olika kommittéerna i föreningen. Följ med!

 

Årliga aktiviteter och satsningar

Framsida av tidningen Fältbiologen nr 3 2023

Skriv till tidningen

Fältbiologerna har en ideell redaktion som gör medlemstidningen Fältbiologen. Visste du att du som medlem kan skriva och bidra till vår tidningen? Du kan skicka artiklar, fotografier, intervjuer, bokrecensioner, dikter – ja allt möjligt!

 

Läs mer om redaktionen

 

Fältbiologernas karaktär-miljökämpen

VILL DU OCKSÅ BLI MILJÖHJÄLTE?

Blir du arg när politikerna skiter i klimatet? Tycker du det är fascinerande med självlysande alger? Vill du förbättra din och andras framtid? Eller gillar du bara att vara ute i naturen?
Fältbiologerna finns för att vi lever på en planet där människans framfart äventyrar både vår och naturens framtid. Hur vill du vara en del av vår kamp?