Fältbiologer i solen under Fältstation Öland

Engagera dig

Hej!

Vad kul att du hittat hit! På denna sida är en översikt över olika sätt som du kan engagera sig i Fältbiologerna. Varje sig du vill delta på aktivitet, starta klubb, hitta verktyg för att skriva en debattartikel eller vill hitta din lokala klubb så hoppas vi att du hittar allt på denna sida!

Våra aktiviteter!

Till vänster: bild på en skog i motljus. Tikll höger bild på hav/vatten politiska utskott

Vill du påverka skogs- eller havspolitiken?

Är du intresserad av skogs- eller havsfrågor och vill påverka politiken? Nu utlyser vi möjligheten att söka till Fältbiologernas sakpolitiska utskott inom områden skog och hav för 2024. Ansök senast 22 mars.

 

Läs mer här

En hand som håller i mynt. Det växer gröna blad från pengarna

Projektidé? Sök pengar

Har du en rolig idé för ett projekt eller aktivitet som du behöver pengar för? Då kan du söka vårt medlemsbidrag. Vill du annordna en kurs, en aktion eller annordna en filmvisning om natur och klimat?

 

Här kan du läsa exempel på vad bidraget kan gå till

En rosa räv. Fältbiologernas grafiska profil

Hitta din lokala klubb

Att lära sig om naturen eller driva miljöfrågor görs bäst tillsammans med andra. Fältbiologernas klubbar är bland de bästa kanalerna att hitta likasinnade för både lärdom och förändring. Men om det inte finns någon klubb just där du bor kan du alltid starta en själv. Möjligheterna är stora, du kommer ha kul längs vägen och få hjälp av oss när du behöver det.

 

Hitta din klubb

En grupp av Lunds fältbiologer i en höstskog

Starta klubb

Vill du starta en klubb tillsammans med andra? Vi har en steg-för steg-guide hur du gör. Vi hjälper dig såklart på vägen om du behöver.

Läs mer om att Starta klubb

För att få hjälp med att starta klubb, fyll i detta formulär

Bli aktiv

Bli aktiv

Det finns många sätt att engagera sig i Fältbiologerna, och det är inte alltid helt enkelt att veta var en ska börja. Som tur är finns det hjälp att få. Ett sätt att ta första steget är att fylla i vårt Bli aktiv-formulär. Då kan du få hjälp att hitta rätt genom tips och förslag på vad du kan göra. Vi kan också förmedla kontakt med andra medlemmar med samma intressen eller som bor nära dig.

 

Läs mer och fyll i Bli aktiv-formuläret

Fältbiologernas grön-gula flagga i en skog

Skogsnätverket

Fältbiologerna har idag ett nätverk – skogsnätverket. Skogsnätverket kombinerar nördig artkunskap med hårdförd skogspolitik. De färdas till fina skogar, tittar ofta i lupp och kämpar mot orättvisor i skogsbruket, typ som en superhjälte. Gå med i skogsnätverket!

 

Läs mer om skogsnätverket

Ett gäng av stockholms mkinifältisar inspekterar ett träd

Fältbiologerna mini

Fältbiologerna är en förening även för de yngre. Minifältisaktiviteterna är för barn mellan 6-12 år och leds av fältbiologer.

 

Läs mer om minifältisar

Ett gång fältbiologer på en slätt Öland

Årliga aktiviteter och kampanjer

Fältbiologerna har funnits länge och har såklart en del traditioner och årliga aktiviteter. Fälstation Öland, Riksårsmötet eller lupinbekämpardagen eller bojkott av Black Friday är våra största aktiviteter. Inför riksårsmötet kan du också kandidera till de olika kommittéerna i föreningen. Följ med!

 

Årliga aktiviteter och satsningar

Fältbiologernas logotyp

Sitt i styrelser med våra samarbetsföreningar

Visste du att Fältbiologerna är medlemmar i andra föreningar och organisationer. I vissa av dessa har Fältbiologerna möjlighet att ha en representant för föreningen. Det betyder att du som medlem kan kandidera till dessa poster.

 

 

Våra samarbetsorganisationer

barn händer som skriver med penna på papper

Skriv till tidningen

Fältbiologerna har en ideell redaktion som gör medlemstidningen Fältbiologen. Visste du att du som medlem kan skriva och bidra till vår tidningen? Du kan skicka artiklar, fotografier, intervjuer, bokrecensioner, dikter – ja allt möjligt!

 

Läs mer om redaktionen

 

Fältbiologernas karaktär-miljökämpen

VILL DU OCKSÅ BLI MILJÖHJÄLTE?

Blir du arg när politikerna skiter i klimatet? Tycker du det är fascinerande med självlysande alger? Vill du förbättra din och andras framtid? Eller gillar du bara att vara ute i naturen?
Fältbiologerna finns för att vi lever på en planet där människans framfart äventyrar både vår och naturens framtid. Hur vill du vara en del av vår kamp?