Fältbiologer i solen under Fältstation Öland

Engagera dig

Hej!

Vad kul att du hittat hit! På denna sida är en översikt över olika sätt som du kan engagera sig i Fältbiologerna. Varje sig du vill delta på aktivitet, starta klubb, hitta verktyg för att skriva en debattartikel eller vill hitta din lokala klubb så hoppas vi att du hittar allt på denna sida!

Våra aktiviteter!

En skottkärra med lupiner

Stora lupinbekämpardagen!

Den 6 juni på Sveriges nationaldag samlas många fältbiologer och ett flertal engagerade för att ta itu med spridningen av blomsterlupinen. Fältbiologerna har vigt en hel dag för detta syfte. Vi tar reda på var lupinen finns, tar med oss olika redskap och ett glatt humör! Tillsammans kan vi bekämpa intrånget!

Läs mer om hur du anordnar en aktivitet och hur en gör för att bekämpa lupinerna. Här finns också en affisch som du kan ladda ner för att sprida din aktivitet.

Läs mer

En rosa räv. Fältbiologernas grafiska profil

Hitta din lokala klubb

Att lära sig om naturen eller driva miljöfrågor görs bäst tillsammans med andra! Fältbiologernas klubbar är bland de bästa kanalerna att hitta likasinnade för både lärdom och förändring. Men om det inte finns någon klubb just där du bor kan du alltid starta en själv! Möjligheterna är stora, du kommer ha kul längs vägen och få hjälp av oss när du behöver det.

 

Hitta din klubb

En grupp av Lunds fältbiologer i en höstskog

Starta klubb!

Vill du starta en klubb tillsammans med andra? Vi har en steg-för steg-guide hur du gör. Vi hjälper dig såklart på vägen om du behöver.

Läs mer om att Starta klubb

För att få hjälp med att starta klubb, fyll i detta formulär

Texten Naturmakt mitt i skogen

Projekt Naturmakt

I projektet Naturmakt får du verktygen för att leda en förändring för att bättre ta hand om naturen. I Naturmakt ordnas sex olika miniläger med olika teman runtom i Sverige.  Här får du som vill bli ledare lära dig organisera och arrangera aktiviteter för att både lära om naturen och om hur vi kan skydda den.

 

Läs mer om Naturmakt

Fältbiologernas grön-gula flagga i en skog

Skogsnätverket

Fältbiologerna har idag ett nätverk – skogsnätverket. Skogsnätverket kombinerar nördig artkunskap med hårdförd skogspolitik. De färdas till fina skogar, tittar ofta i lupp och kämpar mot orättvisor i skogsbruket, typ som en superhjälte. Gå med i skogsnätverket!

 

Läs mer om skogsnätverket

Bli aktiv

Bli aktiv!

Det finns många sätt att engagera sig i Fältbiologerna, och det är inte alltid helt enkelt att veta var en ska börja. Som tur är finns det hjälp att få! Ett sätt att ta första steget är att fylla i vårt Bli aktiv-formulär. Då kan du få hjälp att hitta rätt genom tips och förslag på vad du kan göra. Vi kan också förmedla kontakt med andra medlemmar med samma intressen eller som bor nära dig.

 

Läs mer och fyll i Bli aktiv-formuläret

Transparent bild myrstack med text kunskapsbanken

Kunskapsbanken

Vill du lära dig mer om natur, miljö och att organisera sig tillsammans med andra? Kolla in Kunskapsbanken! Kunskapsbanken är indelat i tre kategorier: Organisering, Natur & miljö och Politik & påverkan. Där hittar du tips om hur man kommer igång med sin nya klubb, hur man skriver ett medborgarförslag verktyg för att planera aktiviteter, värvningstips, fakta om insekter, och allt möjligt man kan vilja veta.

Precis som en myrstack byggs Fältbiologerna upp av alla enskilda medlemmars engagemang, drivkrafter och kunskap. Det gäller såklart även den här kunskapsbanken. Tveka inte att skapa egna bidrag och dela med dig av just dina kunskaper, erfarenheter och tips.

Ett gäng av stockholms mkinifältisar inspekterar ett träd

Fältbiologerna mini!

Fältbiologerna är en förening även för de yngre. Minifältisaktiviteterna är för barn mellan 6-12 år och leds av fältbiologer.

 

Läs mer om minifältisar

Ett gång fältbiologer på en slätt Öland

Årliga aktiviteter och kampanjer

Fältbiologerna har funnits länge och har såklart en del traditioner och årliga aktiviteter. Fälstation Öland, Riksårsmötet eller lupinbekämpardagen eller bojkott av Black Friday är våra största aktiviteter. Inför riksårsmötet kan du också kandidera till de olika kommittéerna i föreningen. Följ med!

 

Årliga aktiviteter och satsningar

Fältbiologernas logotyp

Sitt i styrelser med våra samarbetsföreningar!

Visste du att Fältbiologerna är medlemmar i andra föreningar och organisationer. I vissa av dessa har Fältbiologerna möjlighet att ha en representant för föreningen. Det betyder att du som medlem kan kandidera till dessa poster.

 

 

Våra samarbetsorganisationer

barn händer som skriver med penna på papper

Skriv till tidningen!

Fältbiologerna har en ideell redaktion som gör medlemstidningen Fältbiologen. Visste du att du som medlem kan skriva och bidra till vår tidningen? Du kan skicka artiklar, fotografier, intervjuer, bokrecensioner, dikter – ja allt möjligt!

 

Läs mer om redaktionen

 

Fältbiologernas karaktär-miljökämpen

VILL DU OCKSÅ BLI MILJÖHJÄLTE?

Blir du arg när politikerna skiter i klimatet? Tycker du det är fascinerande med självlysande alger? Vill du förbättra din och andras framtid? Eller gillar du bara att vara ute i naturen?
Fältbiologerna finns för att vi lever på en planet där människans framfart äventyrar både vår och naturens framtid. Hur vill du vara en del av vår kamp?