Gäss som landar i vatten

Organisering

Organisering

Organisera är att samarbeta med andra för att skapa bra aktiviteter och uppnå det du vill. Här hittar du hjälp i hur man kan organisera sig tillsammans på ett roligt och demokratiskt sätt och hur man planerar kul aktiviteter, på klubb-, distrikts och riksnivå. Även info om ekonomi, inkludering, värvning och minifältisverksamhet hittar du här.

Är det något som saknas här eller har du egna tips? Bidra gärna! Läs mer längst ner på sidan om hur du gör.

 

Stöter du på svåra ord? Här är vårt fältbiologlexikon

hexagon

Klubbkunskap!

hexagon hexagon

Här hittar du lite allmänna resurser om fklubbkunskap, såsom hur man kan komma igång i sin klubbstyrelse, hålla klubbårsmöte, ett lexikon med vanliga förenings-ord och tips för att hålla möten. Såklart kommer mycket av det andra materialet i kunskapsbanken också komma väl till hands för er, det är bara att välja och vraka vad ni vill ta del av.

 

Finns det ingen klubb i närheten av där du bor? Eller vill du samla andra medlemmar kring ett särskilt intresseområde? Då kan du starta klubb!

hexagon

Ordna aktiviteter – allmänna tips!

hexagon hexagon

Att ordna aktiviteter och göra saker tillsammans är själva kärnan i att driva en förening. Här hittar du allmänna tips och tricks för att planera aktiviteter.

hexagon

Värva medlemmar

hexagon hexagon

Visst blir världen lite bättre varje gång en ny person blir fältbiolog? Här hittar du tips och tricks för att värva medlemmar, såsom guider i olika metoder man kan använda och övningar att göra tillsammans.

hexagon

Föreningskunskap

hexagon hexagon

Vill du bli bättre på föreningskunskap för att starta och driva klubb i Fältbiologerna? Eller veta mer om hur en arrangerar aktiviteter, håller ett årsmöte eller hur en styrelse fungerar? Du får också veta mer om olika sätt att engagera sig i Fältbiologerna. Denna mailkurs består av sex delar.

hexagon

Inkludering

hexagon hexagon

Här hittar du resurser för att jobba mer inkluderande!

 

Inkluderingsverktyget

Verktyget är till för att öka kunskapen och medvetenheten om inkludering i föreningen. Verktyget innehåller övningar, checklistor och viktiga begrepp.

 

hexagon

Ekonomi

hexagon hexagon

Är du kassör i en klubb, eller vill lära dig mer om att sköta en förenings ekonomi? Här hittar du diverse tips och tricks för dig som hanterar pengar inom Fältbiologerna.

hexagon

Workshops att inspireras av

hexagon hexagon

I den här mappen samlar vi presentationer från workshops som någon i Fältbiologerna hållit nån gång. Om du ska hålla en egen workshops kan du gärna använda dig av dem eller ta inspiration av dem. Många av presentationerna innehåller en hel del matnyttig info om du på egen hand vill lära dig mer om något.

hexagon

Att leda en minifältisgrupp!

hexagon hexagon

Är du medlem i Fältbiologerna och tycker om att jobba med barn? Då kan du bli minifältisledare. Våra minifältisgrupper är grupper för barn mellan 6-12 år som leds av lite äldre medlemmar i Fältbiologerna.

I mappen här bredvid finns en massa resurser för dig som leder en minifältisgrupp.

En myrstack med texten Kunskapsbanken

Är det något som saknas här? Bidra gärna till kunskapsbanken! Läs mer i vår guide hur du gör för att bidra.

Du kan såklart också bara maila med material och tips på ändringar 🙂

kunskapsbanken@faltbiologerna.se Bidra till kunskapsbanken