• Distriktets fältbiolofer på vinterpromenad i snön

    Vinterpromenad

  • Fältbiologer på fjällvandring i Abisko.

    Fjällvandring i Abisko

  • Ovanifrånbild klimatdemonstration

    Klimatdemonstration

Om distriktet

Om du är Fältbiolog och bor inom Stockholms län, Uppland eller Gotland – då är du med i vårt distrikt! Vi arrangerar större aktiviteter, så som naturvandringar, kurser och politiska aktiviteter. Du som bor här har dessutom möjlighet att låna utrustning, söka pengar för aktiviteter, få hjälp med aktiviteter och lära dig mer om hur du kan vara aktiv inom Fältbiologerna.

+

Kontakt

KONTAKT MED DISTRIKTSSTYRELSEN

Styrelsen består under verksamhetsåret 2022-2023 av Marvin, Astrid och Alma. Vill du komma i kontakt med dem? Skriv en rad till: sug.styrelsen@faltbiologerna.se

 

KONTAKT MED KANSLIET

Verksamhetsutvecklare:

sug.kansli@faltbiologerna.se

076-0093924

+

Följ oss

+

Styrdokument

Distriktets stadgar

Distriktets stadgar (uppdaterade 2021)

Årsmötesprotokoll

Distriktsårsmöte 2023

+

Har du utlägg?

Om du har varit på en fältbiologaktivitet och betalat för saker som föreningen ska betala* behöver du fylla i ett formulär eller en utläggsblankett, som du hittar på sidan Sök bidrag och ersättning. Skicka blanketten till sug.kansli@faltbiologerna.se

 

*Du kan exempelvis få ersättning för att du köpt fika, material, resa till aktiviteten mm. Ta gärna kontakt med kansliet sug.kansli@faltbiologerna.se) om du har några frågor.

+

Protokoll från styrelsemöten

Lokaler och utrustning

hexagon icon

Rockstastugan

chevron icon chevron icon

Om Rockstastugan

I Järvafältets naturreservat ligger Rockstastugan, där vi hart hyrt övervåningen sedan 70-talet. Här har vi ofta våra kurser, läger och andra aktiviteter! Alla medlemmar är välkomna dit. Distriktet har hand om stugan.

 

Precis vid stugan finns Rockstagården och skogar att upptäcka, och precis bakom huset finns en sjö där man kan bada, åka skridskor eller leta vattendjur. Inne i stugan finns kök och tre andra rum, dusch, två sängar och plats för 15-20 pers att sova på liggunderlag. Mycket av distriktets utrustning finns här, så man kan spontant greppa tag i en fladdarmusspårare och dra ut på nattlig upptäcksfärd. Det finns även projektor för filmvisning och flera bokhyllor med natur- och miljöböcker.

 

Bokning

Stugan är fri för alla medlemmar att boka, efter att du har fått en introduktion till detta (som du kan få av kansli eller styrelse). Hör av dig till antingen kansliet eller styrelsen om du vill boka stugan!

 

Praktisk info om Rockstastugan såsom hur du hittar dit, sophantering, vatten och annat viktigt hittar du i det här dokumentet.

 

hexagon icon

Aktivitetslokal i Björkhagen

chevron icon chevron icon

Boka lokalen

Distriktet har sedan hösten 2020 en aktivitetslokal i Björkhagen, alldeles bredvid Nackareservatet, som medlemmar gärna får använda. För att få tillgång till den bokar du på länken nedan. Det går bara boka två timmar åt gången (pga en begränsning i systemet) men vill du vara där längre är det bara att lägga in flera bokningar efter varandra. Kom ihåg att skriva in din mejladress så får du en bokningsbekräftelse. Vi hyr lokalen via Vakansa, som är ett företag som hjälper föreningar och andra aktörer att samnyttja lokaler.

 

För att få nyckeln, hör av dig i så god tid som möjligt till sug.kansli@faltbiologerna.se eller sug.styrelsen@faltbiologerna.se.

 

Bra att veta om lokalen

– Vi delar lokalen med OCD-förbundet, som har sitt kontor där. Den del av lokalen där det är tänkt att vi ska vara är samlingsrummet (det stora rummet med soffa och bord) och pentryt.
– Vi har en hylla med lite pysselgrejer och dylikt som man gärna får använda, vår hylla är den som är längst in i samlingsrummet.
– Det finns ett litet pentry med vattenkokare och micro, men vi har tyvärr inte möjlighet att ställa dit någon kokplatta.
– Tyvärr finns inte rullstolsanpassad toalett.
– När du är klar med din aktivitet, lämna lokalen som den såg ut när du kom (ställ tillbaka stolar, ta hand om din disk och dylikt). Städning av de gemensamma ytorna ingår i vår hyra, men om det exempelvis kommit in mycket lera eller dylikt får du gärna sopa upp det.

hexagon icon

Utrustning att låna!

chevron icon chevron icon

Fladdermusspårare, tält, mikroskop, långfärdsskridskor, trangiakök, ljusmätare och mycket mer – distriktet äger en drös med utrustning som alla våra medlemmar kan låna av oss. Kolla i vår lista över den utrustning som finns med bilder och lite mer info.

Hör av dig till sug.kansli@faltbiologerna.se eller sug.styrelsen@faltbiologerna.se om du vill låna något.

Distriktets klubbar