Sök bidrag och ersättning

Bidrag

Det finns fyra sätt för klubbar, nätverk och distrikt att få pengar från Fältbiologerna.

 

  1. Det första baseras på att ni har haft aktiviteter under året och kallas verksamhetsbidrag.
  2. Har ni i klubben specifika aktiviteter som ni vill anordna – sök aktivitetsbidrag.
  3. Det tredje bidraget – startbidrag– kan sökas av nystartade klubbar.
  4. Det fjärde bidraget kallas medlemsbidrag och kan sökas av enskilda medlemmar. Läs mer om medlemsbidraget här

 

Det är föreningens riksstyrelse som tar beslut om bidrag. Det går att skicka in ansökningar löpande under året.

Grön pengapåse bakom en hög med mynt

Formulär för att ansöka om bidrag

Om du inte vill fylla i formuläret kan du skriva ut en blankett (se nedan) och skicka in med post till Fältbiologernas kansli eller e-post till info@faltbiologerna.se.

hexagon

Bidragsblanketter för utskrift

hexagon hexagon

Aktivitetsbidrag: Denna blankett kan du fylla i ifall din klubb vill anordna specifika aktiviteter. Se en video som visar hur du fyller i blanketten

 

Verksamhetsbidrag: Denna blankett kan du fylla i ifall din klubb har haft verksamhet (aktiviteter) under året. Verksamhetsbidrag söks oftast på våren efter att årsmöte hållits och protokoll lämnats in. En helt nystartad klubb kan alltså inte söka verksamhetsbidrag.

 

Startbidrag: Denna blankett kan du fylla i ifall din klubb vill ha startbidrag (3000 kronor).  Detta kan skickas in tillsammans med uppstartsprotokollet. Startbidrag kan sökas när som helst – men under det år som klubben startade, helst max sex månader efter uppstartsmötet.

 

Medlemsbidrag: Medlemsbidraget vänder sig till dig som medlem som har en idé eller projekt som du/ni behöver pengar till. Detta bidrag ska inte sökas av en klubb, distrikt eller nätverk. Du kan som max ansöka om 5000 kronor. Se en video som visar hur du fyller i blanketten

Händer som håller en tom plånbok

Formulär för utläggsredovisning

Har du lagt ut pengar för t.ex resor eller fika i samband med Fältbiologernas riks-ellerdistriktaktiviteter? För att få tillbaka pengar som du lagt ut fyller du vårt utläggsformulär eller vår utläggsblankett. Kom ihåg att bifoga alla kvitton. Det går jättebra att ta ett foto med mobilen så länge man ser vad det står på kvittot.

hexagon

Utläggsblanketter för utskrift

hexagon hexagon

För att fylla i utläggsblanketten digitalt laddar du ner den interaktiva pdf:en och sparar på datorn. Sen fyller du i uppgifterna och trycker på spara igen. Läs här hur du fyller i blanketten  eller se en video

 

Mejla blanketten till info@faltbiologerna.se

 

Det går även bra att skriva ut blanketten och fylla i för hand. Scanna sen in blanketten/ta ett foto och mejla till oss tillsammans med alla kvitton, eller posta till adressen som står på blanketten.