
Vad vi tycker
Här hittar du vad vi tycker om våra huvudområden. Här hittar du också vad vi behöver göra för att lösa miljöproblem på olika nivåer, i Sverige och i världen.

Våra utgångspunkter
Hur vi ser på världen, naturen och människan styr hur vi som organisation tycker, agerar och arbetar. Fältbiologerna anser att människans relation till naturen inbegriper ett ansvarstagande för att förvalta naturen på ett hållbart sätt för nuvarande och kommande generationer, lokalt som globalt.

Skog
Fältbiologerna vill verka för skogen får finnas till för sin egen skull och att fler ska få chansen att uppleva en riktig naturlig skog

Klimat
Vi tror på strukturella lösningar, bland annat i form av samhällsplanering, en rättvisare resursfördelning globalt, ett förändrat ekonomiskt system och en omställning från ett beroende av fossila bränslen.

Hav & vatten
Livet uppstod i havet och en stor del av jordens biologiska mångfald återfinns kring och under vattnet. Allt liv är beroende av vatten för sin överlevnad….

Jordbruk
Jordbruket kommer alltid att påverka landskapet och miljön, men Fältbiologerna är övertygade om att detta kan ske i balans med naturen.

Gruvor
En gruva innebär en oåterkallelig miljöpåverkan som fullständigt tar bort allt liv på det område där gruvan startar

Rättvisepolitik
Enligt Fältbiologerna innebär miljö- och klimaträttvisa en strävan mot att alla grupper av människor – vare sig det gäller klass, etnicitet eller genus – ska drabbas minimalt av miljöproblemen och behandlas likvärdigt i omställningsarbetet.

Rovdjur
De svenska rovdjuren är en naturlig del av vår biologiska mångfald. Rovdjursstammarna är idag hotade och vi arbetar för att rovdjurens populationer ska bli livskraftiga.