Aktivitetstips Jordbruk

Aktivitetstips Jordbruk

Här finns några aktivitetstips på tema Jordbruk!

Ordna en föreläsning

Självhushållning, agroekologi, matberedskap, jordekologi, jordbrukets klimatpåverkan, stadsodling… Det finns en massa spännande frågor kopplade till jordbruk och miljö. Fråga någon jordbrukskunnig person om de vill komma och föreläsa! På sidan Arrangera aktiviteter hittar ni tips om hur ni exempelvis når ut med ert event, fixar lokal mm.

 

Odla

Även en liten fönsterbräda och några gamla mjölkpaket kan man komma ganska långt med när det gäller att lära sig om odling! Sallad, kryddväxter och ärtskott är exempel på växter som inte kräver särskilt mycket plats. Kanske kan ni starta en odlingsgrupp där ni lär er tillsammans om att odla olika växter?

Åk på studiebesök

En del gårdar och odlingsprojekt tar gärna emot studiebesök! Exempel på några ställen som fältbiologer tidigare besökt är Stadsodlar- & aktivistgruppen Grönt Initiativ i Tensta, Föreningen Hela Jorden i Kungsängen, Stadsodlargruppen Odla Ihop i Tantolunden, Under Tallarna i Järna,  och Hånsta Gård i Uppsala. Om man vill testa volontärarbeta på en gård kan man exempelvis hitta gårdar via organisationen WWOOF. 

Lär er om arter och inventera

Att lära sig om arter är både kul och viktigt. Ju mer vi vet om olika arter, desto bättre kan vi skydda naturen. Bjud in någon artkunnig eller låna med er några böcker och ge er ut för att se vad ni kan hitta. Boken “Vad du finner på åker och äng” är ett exempel på en bok man kan använda sig av för att känna igen olika arter. Ett tips är att ta med sig en lupp, då ser man småkryp och annat kul bättre!

En myrstack med texten Kunskapsbanken

Har du egna tips på aktiviteter? Bidra gärna till kunskapsbanken! Läs mer i vår guide hur du gör för att bidra 🙂

kunskapsbanken@faltbiologerna.se Bidra till Kunskapsbanken