Ordna en bokcirkel

Ordna en bokcirkel

Att ha en bokcirkel är ett kul sätt att både lära sig om intressanta ämnen, läsa böcker du kanske inte annars hade hittat och lära känna andra med liknande intressen. Här kommer några tips på hur du kan ordna en bokcirkel!

hexagon icon

Hitta en lokal!

chevron icon chevron icon

Bibliotek har ofta rum ni kan använda och kan även hjälpa er att hitta fler deltagare till bokcirkeln. Även studieförbund (såsom Studiefrämjandet) har ofta lokaler som ni kan använda gratis om ni ordnar bokcirkeln som en studiecirkel. Studieförbunden kan berätta mer om hur det fungerar. Eller så kanske ni kan träffas på ett café? Ni kan få ersättning för exempelvis fika av Fältbiologerna om ni söker bidrag.

hexagon icon

Bestäm vad ni vill läsa!

chevron icon chevron icon

Om ni inte har hittat några specifika böcker som ni vill läsa en kanske ni kan börja fundera på om ni vill ha något särskilt tema. Exempelvis ätliga växter i naturen, klimat, påverka samhället, poesi eller fantasyböcker med naturtema. Utifrån det kan det vara lättare att söka efter böcker.

hexagon icon

Fixa böcker!

chevron icon chevron icon

En del böcker finns det flera exemplar av på biblioteket men troligen behöver ni köpa in några böcker. Studieförbunden kan ibland hjälpa till med det. Ni kan söka bidrag för er bokcirkel av Fältbiologerna på för att köpa t.ex böcker och fika. 

hexagon icon

Bestäm datum

chevron icon chevron icon

Bestäm ungefär hur ofta ni vill träffas och när ni vill ha första träffen. Exempelvis varannan tisdag eller första lördagen varje månad.

hexagon icon

Nå ut!

chevron icon chevron icon

Om ni inte redan är en grupp som känns lagom stor för en bokcirkel så vill du/ni ju hitta fler deltagare! Ni kan exempelvis lägga upp om er bokcirkel i Fältbiologernas kalender på hemsidan. Utse någon till kontaktperson och skriv den personens mejladress eller telefonnummer, så att intresserade vet vem de ska kontakta. Om ni skriver till verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se kan ni få hjälp att nå ut i Fältbiologernas sociala medier och göra ett mejlutskick till andra fältbiologer i närheten.

hexagon icon

Läs! Ha kul! Fika!

chevron icon chevron icon

Om ni vill kan någon av er förbereda några diskussionfrågor till böckerna. Eller så kanske alla deltagare får i uppgift att fundera ut en fråga var som de viill diskutera?

En myrstack med texten Kunskapsbanken

Har du egna tips? Bidra gärna till kunskapsbanken! Läs mer i vår guide hur du gör för att bidra 🙂


kunskapsbanken@faltbiologerna.se Bidra till kunskapsbanken