Leta vårtecken

Lär dig mer om vårtecken

När våren vankas så är det många arter som vaknar till från vintervilan. Blad som spricker fram, djur i ide som börjar kvickna till, småkryp som börjar titta fram igen och fåglar som kommer tillbaka från sin vinterflytt söderut.

 

Att leta vårtecken är en aktivitet man kan göra både ensam och tillsammans med andra. Fältbiologerna har faktiskt en egen Vårtecken-bok som du som medlem kan få hemskickad gratis. Här finns ett formulär för att beställa boken: Beställ boken vårtecken. 

 

Att hålla koll på olika arter är även en viktig del i miljöarbetet. Vilken effekt har klimatförändringarna eller andra miljöproblem på arters utbredning? På t.ex SLU Miljöanalys hemsida finns några databaser och projekt där man kan rapportera in sina vårtecken: Rapportera naturobservation. 30 april-1 maj så är Vårkollen öppen, då folk över hela landet går ut och letar vårtecken.

 

Känner du någon som också gillar att vara ute och lära sig om naturen? Bjud med den på vårtecken-utflykten och peppa den att gå med i Fältbiologerna!

Kryssa vårtecken med bingobricka

Här kan hitta våra artbingos som Fältbiologerna och Naturhistoriska riksmuseeet har satt ihop tillsammans. Här finns också en mall om du vill skapa din egen bingobricka.

 

Hitta bingobricka

En myrstack med texten Kunskapsbanken

Har du egna tips på aktiviteter eller intressant fakta? Bidra gärna till kunskapsbanken! Läs mer på sidan Bidra till Kunskapsbanken 🙂


kunskapsbanken@faltbiologerna.se Bidra till kunskapsbanken