Hjälp Fältbiologerna växa!

Hjälp Fältbiologerna växa!

Visst blir världen lite bättre varje gång en till person blir fältbiolog? Ju fler vi är, desto starkare röst får vi och desto mer kan vi göra tillsammans!

 

Att bjuda in nya människor att bli medlemmar i Fältbiologerna kan man göra på många sätt. Det kan vara allt från att ordna ett infobord på en skola, sprida vårt budskap i sociala medier, till att fråga sin kompis om hen vill följa med dig till fältbiologaktiviteten nästa vecka. Eller varför inte ordna en egen fältbiologaktivitet? Människor vill vara med där det händer kul grejer! Kolla gärna runt i Kunskapsbanken för att se om du får inspiration till en aktivitet just du vill anordna. 

 

Här finns tips på hur just du kan peppa fler att gå med i Fältbiologerna. 

 

 

Hitta fler medlemmar till klubben!

Är du medlem i en klubb? Vill ni bli fler? Här hittar du några tips och tricks för hur man kan hitta medlemmar, och få nya att känna sig välkomna. I Värvarguiden samlas diverse tips om smått och stort. Guiden Leda klubb öppet och involverande går lite mer på djupet i hur man kan växa som klubb.

 

Är du nyfiken på att starta en ny klubb och vill hitta fler som vill vara med? Flera av de här tipsen kan vara användbara för att hitta fler som vill dra igång klubben. Kolla även in sidan Starta klubb.

Hjälp Fältbiologerna synas!

Att Fältbiologerna syns är också viktigt för att vi ska bli fler! Du kan t.ex:

  • Dela Fältbiologernas inlägg i sociala medier
  • Sätta upp affischer! Till exempel på skolans eller universitets anslagstavla, kommunens anslagstavlor, på bibliotekets anslagstavlor mm. Du kan beställa längre ner på sidan, här finns även en du kan skriva ut själv: Affisch A4
  • Ge en broschyr om Fältbiologerna till någon du tror kan vara intresserad. Beställningsformulär finns längre ner på sidan.
  • Sprid vår tidning! Här kan du läsa mer om hur du gör.

Infobord och skolvärvning

Det finns som sagt många sätt att peppa människor att gå med i Fältbiologerna. En värvningaktivitet som Fältbiologerna ofta gör är att ordna infobord på exempelvis en skola. Här finns några resurser du kan ha användning av! Längre ner på sidan kan du beställa material (foldrar, klistermärken mm) till ditt infobord.

Lär dig mer!

Vill du lära dig mer om att nå ut till nya människor? Känns det kanske pirrigt eller klurigt hur man ska nå ut med sitt budskap? Här har vi samlat lite resurser för att lära sig mer:

Att nå ut till nya människor och få med sig fler i sin förening är ett spännande ämnesområde. Har du läst en intressant bok på temat, eller snubblat över en spännande artikel som gav dig nya tankar? Alla medlemmar får gärna skicka in lästips. Fyll i formuläret Bidra till Kunskapsbanken längre ner på sidan så lägger vi gärna upp dina tips!

Beställ värvningsmaterial!

I det här formuläret kan medlemmar beställa material! (gratis såklart!)

Är du äldre än 25 år (vår maximala medlemsålder) men vill hjälpa Fältbiologerna att nå ut? Kanske är du aktiv i Naturskyddsföreningen och vill ha med vårt material till era aktiviteter, eller så är du lärare och vill att dina elever ska få höra talas om Fältbiologerna, eller så vill du helt enkelt att ditt lokala bibliotek ska ta in vår tidning. Mejla verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se så ordnar vi det!

En myrstack med texten Kunskapsbanken

Har du egna tips på aktiviteter? Bidra gärna till kunskapsbanken! Läs mer i vår guide hur du gör för att bidra 🙂

kunskapsbanken@faltbiologerna.se Bidra till Kunskapsbanken