Små skrivmaskiner

Redaktionen

Om redaktionen

Redaktionen består av medlemmar i Fältbiologerna som arbetar ideellt med att producera föreningens medlemstidning, Fältbiologen. Fältbiologernas redaktion 2023 består av: Vilho Pitkanen (redaktör), Elvira Klang, Torun Almkvist och Ly Jemander. 

Kontakta oss gärna på mejlen redaktionen@faltbiologerna.se. Vill du skriva något för tidningen, har idéer för nästa tema eller vill skicka in en fin bild? Hör gärna av dig!

Hur vi gör tidningen

Fältbiologen utkommer 2-4 gånger på ett år och varje nummer föregås av cirka tre möten. En planeringshelg, då redaktionen bestämmer ett tema för numret och spånar artikelidéer samt skribenter och illustratörer till dessa. Den följs av en uppsamlingshelg då vi bearbetar det material som kommit in och peppar våra medarbetare till numret. Sist kommer den ödesdigra sluthelgen då vi sitter uppe dygnet runt och pusslar med bilder, texter, foton, typsnitt och chips…

Är du fältbiolog, intresserad av att utvecklas inom lay-out, foto, illustration eller textbearbetning eller bara har många tankar om tidningens innehåll? Tveka inte – maila oss! 😀

Gå med i frilansarbanken!

Fältbiologens frilansarbank är perfekt för dig som vill bidra till Sveriges mest fantastiska medlemstidning! Du som är intresserad av att skriva, fota, teckna eller skapa något annat som kan tänkas vara med i en tidning är varmt välkommen att skriva upp dig.

Vi i redaktionen kommer att kontakta dig när vi behöver hjälp med att producera material. Du behöver inte kunna skriva ett helt reportage eller ha en fantastisk idé för framsidan – vi hjälper dig!

Som medlem i frilansarbanken får du en unik möjlighet att bidra efter just din förmåga och ambitionsnivå, både ute i naturen och inne i miljödebatten.

Svart skrivmaskin med gula och gröna detaljer

Läs vår medlemstidning Fältbiologen

Fältbiologen