Aktivitetstips för snöiga dagar

Aktivitetstips för snöiga dagar

Det finns en massa kul grejer att göra ute när det är snö. För lite allmänna aktivitetsplaneringstips såsom hur du hittar fina naturområden och får tag på utrustning (såsom skidor, pulka och skridskor) kolla in här >>

 

  • Åk längdskidor! På exempelvis skidspar.se kan du hitta skidspår nära dig.
  • Åk slalom eller snowboard! På exempelvis slalombackar.se kan du hitta slalombackar nära dig.
  • Följ djurspår! När det är snö kan man se var olika vilda djur gått omkring. På exempelvis Naturskyddsföreningens hemsida kan du hitta info om hur du känner igen olika spår: Hitta djurens spår i snön. Du kan även hitta böcker på biblioteket.
  • Åk skridskor! På de flesta ställen finns ishockeyrinkar eller särskilda skridskobanor som är öppna för allmänheten. Info om hur du hittar skridskobanor finns ofta på exempelvis kommunens hemsida. Du kan även åka skridskor på naturis, alltså på sjöar och vikar. På exempelvis friluftsfrämjandets hemsida eller på issakerhet.se hittar du info om utrustning och hur du åker säkert på naturis. 
  • Åk pulka eller madrass!
  • Bygg nåt av snö! Om det är kramsnö (alltså snö som håller ihop om du kramar ihop den) kan du göra exempelvis en snögubbe eller en snölykta. En snölykta kan du göra genom att krama en massa snöbollar och bygga en igloo. Stoppa in ett ljus och vips har du en snölykta! Vill du göra en miljöpolitisk aktivitet kanske du kan bygga en snögubbe som håller i en protestskylt mot klimatförändringarna?

En myrstack med texten Kunskapsbanken

Har du egna tips? Bidra gärna till kunskapsbanken! Läs mer i vår guide hur du gör för att bidra 🙂


kunskapsbanken@faltbiologerna.se Bidra till kunskapsbanken