Vill du påverka skogs- eller havspolitiken?

Sök till våra sakpolitiska utskott

7 februari 2024

Är du intresserad av skogs- eller havsfrågor och vill påverka politiken? Nu utlyser vi möjligheten att söka till Fältbiologernas sakpolitiska utskott inom områden skog och hav för 2024. Anmälan till sakpolitiska utskotten är stängd.

Kämpa för att rädda våra hav

Svenska haven är i ett kritiskt läge. Strömmingen och ålen är på väg att kollapsa, och övergödning och miljögifter utplånar våra unika marina och bräckta ekosystem. Näringslivet och politiken har tappat fokuset på långsiktigt hållbart förvaltning av våra hav.

Därför behövs ungas röst. Nu söker vi dig som vill påverka havens framtid i Fältbiologernas havsspolitiska utskott.

 

Vi söker dig med intresse, kunskap och engagemang i havsfrågor. Det är meriterande om du har bakgrund, erfarenhet eller utbildning inom t.ex marinbiologi, EU-politik, juridik, fiske m.m.

 

Anmälan till havspolitiska utskottet är stängd.

Reformera skogspolitiken med oss

Sveriges skogspolitik är just nu i en fas där konkurrerande intressen arbetar för att formulera skogspolitikens målbild. Samtidigt försvinner våra sista gammelskogar i en industriexploatering av ökande takt. Det faller på oss unga att stå upp för skogens framtid. Vi söker dig som vill påverka politiken i Fältbiologernas skogspolitiska utskott.

 

Vi söker dig med intresse, kunskap och engagemang i skogsfrågan. Det är meriterande om du har bakgrund, erfarenhet eller utbildning inom t.ex juridik, jord och skogsbruk, klimatförändringar, EU-politik m.m

 

Anmälan till skogspolitiska utskottet är stängd. 

Om uppdragen

Uppdragen innebär att arbeta fram policyförslag, skriva rapporter och driva opinionsbildning. Uppdraget ger den som söker möjligheter att bli inblandad i beslutsfattningsprocesser på nationell nivå och chansen att knyta kontakt med politiker, offentliga tjänstemän och näringsliv. 

 

Ansöker du förväntas du delta på en introduktionsträff på Fältbiologernas kansli i Stockholm 13-14 april. 

 

Där kommer du få lära dig mer om politiska processer, ditt utskotts sakområde och hur du påverkar politiken. Vi gästas av Landsrådet för Sveriges barn- och ungdomsorganisationer (LSU) och experter från Naturskyddsföreningen. 

Porträtt av Tobias Larsson framför en turkos trävägg

Har du frågor om uppdragen och utskottens arbete kan du kontakta Fältbiologernas ordförande Tobias

ordforande@faltbiologerna.se 076-007 36 89 Maila mig
Fältbiologer inventerar

Skog

Fältbiologerna vill verka för skogen får finnas till för sin egen skull och att fler ska få chansen att uppleva en riktig naturlig skog

Fältbiolgoer som paddlar kanot

Hav & vatten

Livet uppstod i havet och en stor del av jordens biologiska mångfald återfinns kring och under vattnet. Allt liv är beroende av vatten för sin överlevnad….