Starta skolklubb!

I Fältbiologerna är det enkelt att utveckla ditt intresse för och lära dig om natur- och miljöfrågor tillsammans med andra. En skolklubb är en möjlighet för dig och andra på din skola att skapa intressanta, roliga och lärorika aktiviteter som handlar om natur och miljö. Vill ni fika och kolla på naturdokumentärer, påverka skolans miljöarbete eller vandra i fin natur?  Vad ni gör i er skolklubb är helt upp till er – Fältbiologerna hjälper er att förverkliga era idéer! 

Intresseanmäl dig här!

 

Vad är en skolklubb?

En skolklubb är en lokalförening i Fältbiologerna, där alla medlemmar går på samma skola. I en lokalförening samlas en grupp kring ett gemensamt intresse eller mål. Det kan vara allt ifrån fågelskådning till att informera om klimatkrisen. Klubbens medlemmar träffas och ordnar aktiviteter som medlemmarna vill ha. Medlemskap i Fältbiologerna och skolklubben är kostnadsfritt. 

 

Hur startar jag en skolklubb?

Det första steget är att hitta en grupp intresserade. Ni behöver vara minst tre personer. Om du vill ha hjälp att hitta andra kan du bl.a. fråga skolan om du får sätta upp affischer och prata med klasskompisar eller elevkåren. Om ni redan är en grupp följer ni stegen för att starta en fältbiologklubb. Här kan du läsa mer. 

 

Vill du ha hjälp eller få affischer att sätta upp kan du mejla verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se

 

Vilket stöd kan skolklubben få?

Fältbiologerna hjälper er med verktyg och resurser för att det ska vara lätt att driva skolklubben, så att ni får mer tid och energi över till aktiviteter.

 

  • Ekonomiska bidrag till aktiviteter.
  • Hjälp från verksamhetsutvecklare som jobbar med att stötta engagemang. 
  • Fältbiologernas kunskapsbank – ett digitalt bibliotek med information om och resurser för organisering, kunskap om natur och miljö samt politik och påverkan.
  • Hjälp med administration – hemsida, medlemssystem, mejl och formgivningsprogram. 

 

Jag är lärare och vill hjälpa mina elever att starta skolklubb, hur gör jag? 

Kul! Hör av dig till verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se så hjälper vi dig.

 

Om Fältbiologerna

Fältbiologerna är Sveriges största ideella förening för natur- och miljöintresserade unga och har funnits sedan 1947. Vi är en oberoende, ideell förening som verkar för ökad kunskap om naturen, ett hållbart samhälle, global rättvisa och god miljö. I Fältbiologerna är det unga som leder unga. Medlemsskap är gratis – bli medlem här!

En grupp av Lunds fältbiologer i en höstskog

Intresserad av att starta skolklubb på din skola? Fyll i intresseformuläret!

Intresseformulär skolklubb