Stoppa Preemraff

STOPPA PREEMRAFF – I STOCKHOLM OCH LYSEKILl

Just nu planerar oljebolaget Preem att bygga ut sitt oljeraffinaderi i Lysekil. Om de får tillstånd skulle detta bli Sveriges enskilt största källa av växthusgasutsläpp. Miljarder människors liv hotas av klimatkrisen. Att investera i oljeanläggningar är en dödlig politik. Därför måste vi stoppa Preemraff – tillsammans!

 

Samtidigt som hela miljörörelsen mobiliserar i protest i Lysekil 10 mars – när domstolen besöker Preemraff för förhandlingar inför domstolens och regeringens beslut – tar Fältbiologerna idag initiativ till demonstrationer runtom i landet i solidaritet med kämparna i Lysekil den 10 mars.

 

I Stockholm samlas vi 17:30-18:30 den 10 mars på Medborgarplatsen i Stockholm, för att tillsammans ta kampen mot fossilindustrin. Vi står upp för klimaträttvisa och en levande planet – i solidaritet med de som lider, tvingas på flykt eller dör som följd av klimatkrisen, i Sverige, Sápmi och globalt. Alla är välkomna – oavsett ålder. Evenemang: https://facebook.com/events/s/stoppa-preemraff-demonstration/183122106359337/

 

Den största mobiliseringen arrangerar nätverket Stoppa Preemraff på plats i Lysekil 08:00-17:00 den 10 mars. Evenemang: https://www.facebook.com/events/170242357636998/ Är du 6-26 år och vill delta i demonstrationen? Då kan du följa med på Fältbiologernas resa till Lysekil! Anmäl intresse här: https://docs.google.com/…/1VrdVzNZDcMIjNcTOnCGxZtBXkSghoHtP…

 

Vi uppmuntrar alla – fältbiologer och andra – att samtidigt ta initiativ till fler stöddemonstrationer i andra orter. Skriv till Leo Calandrella Rudberg på Facebook eller leo.rudberg@faltbiologerna.se om ni vill ha stöd.

 

Oljebolagen har sabbat vår framtid alltför länge. Inte en sekund till. Dela detta inlägg om du håller med, sprid ordet och bjud in dina vänner till eventen. KAMPEN FORTSÄTTER! 

Om Fältbiologerna

 

Fältbiologerna är Sveriges största natur- och miljöorganisation för unga. Sedan 1947 har organisationen engagerat tusentals barn och unga mellan 6 till 25 år till att uppleva, skydda och kämpa för klimat och natur.

 

För ytterligare information:

Ordforande@faltbiologerna.se

Bakgrund oljerigg. Text Stoppa Preemraff