Paul Simon skänker $25 000 till Fältbiologerna!

Paul Simon skänker $25 000 till Fältbiologerna!

Den kända musikern Paul Simon ger generösa 25 000 dollar till miljö- och ungdomsorganisationen Fältbiologerna. Donationen är ett inslag i legendens avskedsturné.

 

– Det är fantastiska nyheter, vi är så glada! Det här stödet är ett viktigt erkännande för alla unga miljöhjältar och stärker oss i vårt fortsatta engagemang för planetens framtid, säger Lovisa Roos, vice ordförande i Fältbiologerna.

 

Donationen har skett i anslutning till Paul Simons avskedsturné med spelningar i flera städer runt om i världen. I somras kom turnén till Sverige och Stockholm. I ett brev till Fältbiologerna skriver han:

 

As I’m embarking on my Farewell Tour and playing in these cities for what will be the last time, I felt strongly that I’d like to be able to, in a sense, say thank you to the people and communities who have supported me and my music for all these years.

 

Paul Simon har valt ut en eller flera organisationer i varje stad under turnén som gör viktiga lokala insatser. Han hoppas att donationen ska hjälpa Fältbiologerna i sitt arbete.

 

– Med hjälp av det här stödet kommer vi under nästa år att kunna stärka vårt arbete med ungas organisering och deras kamp för natur och miljö. Vi vill bland annat skapa forum där unga kan samlas och tillsammans utveckla framtidens miljörörelse. Ett enormt tack till Paul Simon för detta, vi håller tummarna för att han har möjlighet att komma tillbaka till Stockholm nästa år och se resultatet av sitt stöd, säger Mikaela Sundin, kanslichef på Fältbiologerna.

 

Fältbiologerna är Sveriges största natur- och miljöorganisation för unga. Sedan 1947 har  organisationen engagerat tusentals barn och unga mellan 6 till 25 år till att uppleva, skydda och kämpa för klimat och natur.

 

Läs brevet från Paul Simon här 

Om Fältbiologerna

Fältbiologerna är Sveriges största natur- och miljöorganisation för unga. Sedan 1947 har organisationen engagerat tusentals barn och unga mellan 6 till 25 år till att uppleva, skydda och kämpa för klimat och natur.

 

För ytterligare information:

Kommunikation- och medlemssamordnare
Lisa Forsberg
070- 387 01 27
kommunikator@faltbiologerna.se