Lovisa Roos ny ordförande för Fältbiologerna

Lovisa Roos ny ordförande för Fältbiologerna

Sveriges största natur-och miljöorganisation Fältbiologerna har en ny ordförande, Lovisa Roos. Hon tar över från Johan Andersson som lämnade uppdraget i början av året. Lovisa vill bidra till att intresset för naturen ökar och att ungdomar får reda på hur de kan påverka i miljöfrågor. Lovisa har en bakgrund inom det ideella och drivs av individers engagemang, kunskap och vilja att förändra.

 

Ordförande väljs en gång om året och har som uppgift att driva förening framåt. Hon röstades fram under Fältbiologernas riksårsmöte som hölls i Upplands-Bro i början av året. Som vice ordförande valdes Leo Rudberg. Lovisa ser fram emot uppdraget och att kunna utveckla organisationen.

 

– Det känns verkligen fantastiskt att få rollen som ordförande! Det är ett viktigt uppdrag, och jag hoppas kunna driva föreningen framåt för att vi ska bli fler och starkare. Fältbiologerna bedriver viktiga och aktuella frågor och vi är en plats där unga får göra sin röst hörd och träffa likasinnade.

 

I fjol satt Lovisa som vice ordförande för Fältbiologerna. 2016 gick hon med i Fältbiologerna och har de senaste två åren suttit i riksstyrelsen. Sitt engagemang för klimatet fick hon under klimattoppmötet i Paris 2015. Hon hoppas att Fältbiologerna kan vara den plattformen som unga kan uttrycka sitt engagemang och intresse för natur och miljö.

 

Jag tror att unga behöver kunskap om naturen för att veta varför vi behöver skydda den och det är många unga som vill göra något men inte vet vad. Det är också många unga som känner en oro inför klimatförändringarna och miljöproblemen. Jag hoppas att Fältbiologerna ska kunna omvandla den oron till en drivkraft för att vi ska få genomslag och skapa en plattform där unga gör skillnad.

 

Lovisa Roos är 21 år och är uppvuxen i Östersund. Där var hon ordförande för Naturskyddsföreningens lokala krets och arbetade bland annat med naturvård för att gynna den biologiska mångfalden och att anordna klädbytardagar. Lovisa ser medlemmarnas kunskaper i Fältbiologerna som en enorm tillgång.

 

– Jag blir inspirerad av all kunskap som finns hos Fältbiologernas medlemmar, och viljan att lära sig om naturen, miljön och klimatet. Jag blir också inspirerad av de förändringar som faktiskt sker när det kommer till exempelvis förnybar energi, att många väljer att inte flyga och vill göra något för miljön.

 

Fältbiologerna är Sveriges största natur- och miljöorganisation för unga. Sedan 1947 har organisationen engagerat tusentals barn och unga mellan 6 till 25 år till att uppleva, skydda och kämpa för klimat och natur.

 

Läs också:

Natursidans intervju med Lovisa här! 

Om Fältbiologerna

Fältbiologerna är Sveriges största natur- och miljöorganisation för unga. Sedan 1947 har organisationen engagerat tusentals barn och unga mellan 6 till 25 år till att uppleva, skydda och kämpa för klimat och natur.

 

För ytterligare information:

Ordforande@faltbiologerna.se

Kommunikator@faltbiologerna.se