Introduktionstext

Välkommen
till Fältbiologerna!

Vi är Sveriges största ideella förening för natur- och miljöintresserade unga och har funnits sedan 1947. Vi vill skapa mötesplatser för olika natur och miljöintressen. Vi har klubbar, distrikt, nätverk och utskott. Här kan du läsa om allt vi gör!

Hitta en klubb nära dig

Fältbiologerna har klubbar på orter runtom i landet.
Genom klubbarna kan du hitta på en massa coola aktivteter just där du bor.

Finns ingen klubb där du bor? Kolla in riksaktiviteter, nätverk eller starta en egen klubb eller ett nätverk.
Klicka på kartan för att se var din närmsta klubb ligger!

Klubbar i Fältbiologerna

Skogsnätverket kombinerar nördig artkunskap med hårdförd skogspolitik. Vi färdas till fina skogar, tittar ofta i lupp och kämpar mot orättvisor i skogsbruket, typ som en superhjälte.

I vattennätverket lär vi oss om vad som händer under ytan. Vi träffar på  vattnets invånare och gosar med allt från fiskar och blötdjur till alger och mossor. Vi snackar fiskepolitik och vattenkraft, och lär oss om hur vi ska bevara och försvara livet i hydrosfären!

Naturkatastrofer och extremväder. På vissa håll torka, på andra håll hela länder under vatten. Klimatförändringarna väntar inte! Och det är de som släpper ut minst som drabbas hårdast. Vi i klimatnätverket ser till att politiken och samhället fattar vad som står på spel och att det är nu det gäller!

Fältbiologernas största distrikt är fullt av möjligheter för dig som gillar naturen eller brinner för miljön. Du kan demonstrera med oss mot klimatförändringar, ringmärka fåglar eller bara ta det lugnt i vår stuga på Järvafältet.

Skånes Fältbiologer är ett distrikt av Fältbiologerna, med aktiva lokalklubbar i Lund och Malmö. Aktiviteter ordnas både av distriktet och lokalklubbarna. Kolla under rubriken ”Kalendarium” för att se vad som är på gång!

Riksstyrelsen på Naturskyddsföreningens Riksstämma

Riksföreningen

Riksföreningen är taket över all verksamhet i Fältbiologerna.

Minifältisar

Minifältisarna är för dig i åldern 6-12 år som gillar att vara ute i naturen.
Fältbiologernas externa samarbeten

Externa samarbeten

Livet på jorden bygger på samarbeten. Vi har samarbeten med många bra organisationer som delar våra värderingar och intressen.
Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: