Nyheter

Biologiska mångfaldens dag 22 maj med Fältbiologerna

Misstänkt nässelfjäril i Blodstensskogen där Fältbiologerna deltar på Rädda Erik

Manifestation för biologisk mångfald i Stockholm, demonstration för naturskogar i centrala Uppsala och skogsbingo och skogsguidning i Eriksberg, Uppsala - allt det kan du göra med Fältbiologerna på Biologiska mångfaldens dag nu på tisdag 22 maj!

Rädda Eriksbergs skogar!

Bofink i skogen i Eriksberg, som hotas av avverkning. Foto: Sara Fälting.

Fältbiologerna ställer sig bakom det nybildade nätverket Rädda Eriksbergs skogar, som kämpar för att stoppa Uppsala kommuns planer på att hugga ned skogen i Eriksberg för att bygga höghus. Natur- och rekreationsvärdena måste skyddas!

Bli Fältbiologernas nya kanslichef!

Bild på medlemmar i Fältbiologerna med Fältbiologernas logotyp i ena hörnet.

Jobba i miljörörelsens centrum - bli Fältbiologernas nya kanslichef! Här får du chansen att vara med och utveckla Sveriges största organisation för unga med intresse för natur- och miljöfrågor. Ansök senast 15 april.

Bli Fältbiologernas expert på kemikalier, luft och klimat eller kärnavfall!

Är du ung (6 - 25 år) med miljöintresse och vill fördjupa dig i frågor om kemikalier, luftföroreningar, klimat eller kärnavfall? Fältbiologerna söker nya styrelsemedlemmar till kemikaliesekretariatet ChemSec, Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning (MKG) samt luft- och klimatorganisationen Airclim. Det är en unik chans att bli mer insatt i frågorna och påverka politiken ända på EU-nivå, tillsammans med experter på områdena! Vi tar emot ansökningar både från fältbiologer och från dig som inte tidigare har varit medlem, och uppdraget gäller i ett år. 

Propositioner till RÅM 2018

Riksstyrelsen i Fältbiologerna 2017 (foto: Fältbiologerna).

Riksstyrelsen presenterar: fem förslag för framtiden i Fältbiologerna! Propositionerna är riksstyrelsens förslag på hur organisationen ska utvecklas framöver. Alla medlemmar har rätt att komma på riksårsmötet (RÅM) i januari och diskutera och bestämma över propositionerna.

Stoppa Förbifart Stockholm - en highway to hell

Syntolkning: fältbiologer med grön uniform med texten KLIMATPOLISEN skriker och

Förbifart Stockholm måste stoppas. Motorväg hotar både klimatet och förortsbors hälsa. Därför åkte Fältbiologerna som Klimatpoliser idag till bygget av Förbifarten och protesterade.

Kandidera till förtroendeuppdrag

Nu är det dags att börja fundera på om du vill ha ett förtroendeuppdrag på riksnivå i Fältbiologerna 2018.

Protokoll från extra RÅM 2017

Animation från en av Fältbiologernas aktioner.

Under Climate Camp Sweden 2017 i Biskopsgården, Göteborg, hölls Fältbiologernas extra riksårsmöte (RÅM) 2017. Där beslutades om att uppdatera föreningens syfte, byta verksamhets- och räkenskapsår och möjliggöra för föreningen att välja två ordföranden. Inte minst godkände RÅM också en ny logotyp för Fältbiologerna! Nu är protokoll och bilagor för extra RÅM 2017 sammanställda och kan läsas som PDF här nedanför.

Stoppa skövlingen av Borneos regnskog!

Fältbiologer tillsammans med filmproducenten bakom "The Borneo Case" samt en exp

Hela 90 procent av Borneos regnskogar har redan skövlats. Resten hotas av avverkning, dammar, palmoljeplantager och gruvdrift. Det vill vi i Fältbiologerna stoppa, och du kan hjälpa till med ett mejl - det tar bara 1 minut!

Bli Fältbiologernas expert på kemikalier eller kärnavfall!

Kärnavfall (©: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/)

Är du ung med intresse för miljöfrågor och vill fördjupa dig i frågor om kemikalier eller kärnavfall? Fältbiologerna utser nu nya styrelsemedlemmar till kemikaliesekretariatet ChemSec och till Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning. Uppdragen är en guldchans att bli mer insatt i frågorna och påverka politiken tillsammans med experter på områdena. Vi tar emot ansökningar både från fältbiologer och från dig som inte tidigare har varit medlem. Ansök senast 10 juni 2017.

Sida 1 av 52
Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: