Kom igång med din klubb!

Har du precis blivit vald till en klubbstyrelse? Eller har ni dragit igång en helt ny klubb? Grattis, ni har en rolig tid framför er. Vi har samlat ett gäng tips, använd det ni själva behöver.

Här finns tips på hur ni kan komma igång, lite grunder i att driva förening och annat som kan vara till hjälp för er. Såklart kommer mycket av det andra materialet i kunskapsbanken också komma väl till hands för er, det är bara att välja och vraka vad ni vill ta del av.

 

Praktiska länkar

hexagon icon

Kom igång som styrelsemedlem

chevron icon chevron icon

Styrelsen är gruppen som håller ihop klubben, så det är bra att ni fungerar bra som grupp. Lär känna varandra, prata om vad ni vill göra och är bra på. Prata igenom vad årsmötet eller uppstartsmötet bestämde att klubben ska göra. Bestäm vem som ska göra vad och när.

För mer inspiration, läs vidare här!

hexagon icon

Planera aktiviteter

chevron icon chevron icon

Använd er av minnesregeln VULKAAN för att planera en aktivitet!

Vad
Utrustning
Lokal
Kompetens
Anmälan
Ansök om pengar
När

Läs vidare här ->

hexagon icon

Sprid ordet om klubben!

chevron icon chevron icon

Om du vill kolla in alla möjligheter som finns för att sprida ordet om din klubb och dina aktiviteter, kolla in kommunikationsguiden!

hexagon icon

Hålla medlemsmöten

chevron icon chevron icon

Om det finns andra medlemmar än styrelsen i din klubb, glöm inte bort dem, utan involvera dem så mycket du kan (och som de vill). Ett sätt att göra detta, om ni har hyfsat många medlemmar, är att ha medlemsmöten, som är mycket friare än ett årsmöte och är till för att medlemmarna ska kunna vara mer delaktiga.

Läs här om att hålla medlemsmöten

hexagon icon

Få pengar till klubben!

chevron icon chevron icon

Om du har en klubb och/eller en bra idé är det ganska lätt att få pengar från Fältbiologerna. Se länkarna här!

Ingen klubb än?

Finns det ingen klubb i närheten av där du bor? Eller vill du samla andra medlemmar kring ett särskilt intresseområde? Då kan du starta klubb! Det är en toppenmöjlighet att få göra roliga aktiviteter tillsammans med andra unga, och inte svårt alls. På den här sidan hittar du information om att starta klubb.