Kunskap om natur och miljö
Kunskap om natur och miljö
Här hittar du tips på aktiviteter, faktakunskap och mycket mera för att kunna ordna aktiviteter ute i naturen och fördjupa ditt naturnörderi! Har du egna tips? Bidra gärna! Läs mer längst ner på sidan om hur du gör. Kolla även in på organiseringsdelen i Kunskapsbanken för tips om hur ni kan jobba tillsammans!
Stöter du på svåra ord? Här är vårt fältbiologlexikon
Arrangera aktiviteter
Att ordna aktiviteter och göra saker tillsammans är själva kärnan i att driva en förening. Här hittar du allmänna tips och tricks för att planera aktiviteter: verktyg för aktivitetsplanering, tips på hur du hittar naturområden och lokaler, checklistor för läger, tips på hur du hittar utrustning och andra bra tips!
Arter
Att lära sig känna igen olika arter i naturen är kanske det mest berikande som finns. Att kunna olika arter är också en jättebra grund för att jobba med naturskydd: många naturområden har blivit skyddade tack vare att en cool person kände igen en skyddad art på platsen.
Här finns några resurser för att lära sig mer om arter, bland annat en översikt över Sveriges Rovfåglar med tillhörande text och bild.
Hav
Gillar du marinbiologi och brinner för havet? Här hittar du lite fakta och tips på hur du kan lära dig mer.
Sötvatten
Tycker du att sötvattenmiljöer är spännande? Här hittar du lite fakta och tips på hur du kan lära dig mer.
Våtmarker
Tycker du att våtmarker är spännande? Här hittar du tips på våtmarksaktiviteter!
Skog
Brinner du för skogen? Då har du kommit helt rätt! Här hittar du resurser för att lära dig mer om skogen!
Jordbruk
Brinner du för en hållbar matförsörjning och ett jordbruk som inte skadar miljön? Här finns lite fakta och resurser för att lära sig mer!
Ängsmarker
Tycker du om att leta efter coola arter på ängsmarker? Ängsmarker är en viktig miljö för biologisk mångfald. Här hittar du lite resurser för att lära dig mer!
Aktivitetstips till minifältisar och andra unga miljöhjältar
Här hittar du ett gäng tips på hur du räddar bin, påverkar de som bestämmer och ordnar en skräpplockartävling. Materialet riktar sig lite extra till dig som är barn, men även du som är lite äldre ungdom kan naturligtvis ha glädje av det.
Material till skolor
Är du lärare? Kolla gärna in vårt skolmaterial!
Är det något som saknas här? Bidra gärna till kunskapsbanken! Läs mer i vår guide hur du gör för att bidra.
Du kan såklart också bara maila med material och tips på ändringar 🙂