Odling och permakultur i Stockholm!

  • Bild 1/1
Datum: 13 Mars
Tid: Permakultur i Stockholm!
Plats: Hornstull, Stockholm, "Odla Ihop", trädgården bredvid skateparken i Tantolunden, närmaste T-bana Hornstull
Kontakt: Saga Oskarson Kindstrand och Joakim Andrén

Stora nyheter - Vi har fått mark mitt i centrala tantolunden att odla på! Projektet "Odla Ihop" som har fått 5000 kvadratmeter att göra en matpark/skogsträdgård av, har delat med sig till oss. Så kavla upp ärmarna och damma av odlardrömmarna för den 13e mars börjar vi! Detta kommer vi göra:

  • En introduktion till permakultur och omställning tillsammans med de kunniga eldsjälarna som driver trädgården nu.
  • Hugga i och göra praktiska saker i trädgården
  • Bestämma vad vi själva vill göra med vår nya mark!

Vi planerar att ha kontinuerliga aktiviteter i trädgården under våren, med olika teman för att lära oss olika saker. Hur ofta och på vilket sätt beror som alltid på intresse! Vi gör vad vi vill av det. Du som är intresserad eller passionerad av odling - KOM! Det blir fantastiskt roligt. 

Sidan senast uppdaterad den 1 Mar 2018

Kommentarer (2)

Hej.

Min stora passion är odling och har framtida planerar på att studera och jobba inom det området, även på forskarnivå. Jag tycker att detta är en fantastisk möjlighet om man får delta i detta. Dock undrar jag om platsen är helt tillägnat till Fältbiologerna eller om vi kommer att dela med några? Jag känner att jag vill dela med mig av massa idéer och skulle vilja dela med mig av egna fröer. Berätta gärna mer om evenemanget. Tacksam för svar.

Hälsningar,
Madde

Hej Madde! Så väldigt kul att höra!
Platsen vi odlar på kommer vi dela med föreningen Odla Ihop (http://www.odlaihop.se/), som har ambitionen att göra en rejäl matpark/skogsträdgård på marken. Hur mycket mark som ska bli "vår" del kommer vi att bestämma då.
Planen är att först ha en uppstyrd introduktion till permakultur, sen fixa och känna lite på trädgården, och sen planera vad vi vill göra med platsen.

Alltså superkul att du har fröer idéer att dela med dig av! Jag vill väldigt gärna höra dina idéer, nu eller när vi ses :)

Sen vill vi ordna återkommande aktiviteter under våren, gärna på olika teman. Vi gör det både för att det kul och för att initiativ för lokal odling och självhushållande är extremt viktigt. Eftersom vi tillsammans med Odla Ihop har så mycket kunskap kan vi fokusera på många olika teman inom odling, såsom fruktträd, jordvård, samplantering, kompostering, pollinerare, etc.

Hoppas det var svar på dina frågor, fråga gärna mer om du vill :)

Du är varmt välkommen att delta i detta, bjud med dina odlingsintresserade vänner!

Vi ses då! :)

/Joakim (joakim.andren@faltbiologerna.se)

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: