Kandidera till Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotlands styrelse!

 • Fjällvandring i Sarek - en del av Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotlands ver
  Fjällvandring i Sarek - en del av Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotlands verksamhet, som distriktsstyrelsen ansvarar för att arrangera.
  Bild 1/3
 • Demonstration mot gruvboomen i Visby - ett exempel på miljöaktivism som distrikt
  Demonstration mot gruvboomen i Visby - ett exempel på miljöaktivism som distriksstyrelsen kan arrangera eller stötta!
  Bild 2/3
 • Klimatskrik utanför Riksdagen i Stockholm - ett exempel på miljöaktivism som dis
  Klimatskrik utanför Riksdagen i Stockholm - ett exempel på miljöaktivism som distriksstyrelsen kan arrangera eller stötta!
  Bild 3/3
Datum: 1 September - 8 Oktober
Kontakt: Leo Rudberg (0762508230, leo.rudberg@gmail.com)

Vill göra en insats för miljökampen och ungas naturintresse? Kandidera till styrelsen för Fältbiologernas distrikt Stockholm-Uppland-Gotland som ska leda distriktet hösten 2017 till hösten 2018!

Att sitta i distriktets styrelse är ett av de mest givande och roligaste ansvar som finns för en ung miljöhjälte eller naturvän. Du får sköta och driva Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland, du lär känna många nya människor och du får nya ovärderliga kunskaper som du har nytta av resten av livet, både i engagemang och i arbetslivet.

Den 6-8 oktober är det distriktsårsmöte (DÅM) (läs mer och anmäl dig till årsmötet här), och då kommer distriktets fältbiologer tillsammans välja vilka som ska sitta i den nya styrelsen fram till nästa DÅM hösten 2018. Just nu arbetar valberedningen för att hitta kandidater som vill bli invalda i den nya styrelsen - och du kan kandidera!

Vad gör egentligen styrelsen? Jo, styrelsen (som grupp) ska tillsammans göra detta:

 • Bestämma över Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland

 • Ordna distriktsverksamhet som naturaktiviteter (t.ex. fjällvandring och gemensam resa till Fältbiologernas nationella tältläger Fältstation Öland) och miljökamp

 • Stötta våra klubbar och aktivister i deras miljökamp och naturintresse

 • Stötta vår anställda i hens arbete

 • Ha viss koll på distriktets ekonomi och liknande (även om anställda har huvudansvar; mycket av ansvaret för formalia och byråkrati har flyttats från styrelsen till anställda på sistone)

Vem söker vi? Du ska:

 • Ha tid och lust att ta ansvar för Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland

 • Vara under 26 år

 • Vara medlem i Fältbiologerna (det går utmärkt att kandidera om du inte redan är medlem förutsatt att du blir medlem senast 6 oktober)

OBS: du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av Fältbiologerna, styrelsearbete, arrangerande av aktiviteter, stöttning av klubbar eller liknande - det viktiga är att du har tid och lust att lära dig och hjälpa till!

Vad kan en kandidera till?
En kan kandidera till följande poster:

Poster inom styrelsen

 • Ordförande (du blir ledare för hela styrelsen och distriktet, kontaktperson mot omvärlden och har övergripande ansvar)

 • Sekreterare (du får huvudansvar för protokollen för styrelsemötena och eventuellt vissa andra dokument)
 • Kassör (du har viss koll på ekonomin, men behöver inte sköta betalningar eller bokföring alls - det gör anställda)
 • Styrelseledamot (du är med och hjälper till generellt eller med någon annan specifik del av styrelsens arbete)

Poster utanför styrelsen

 • Revisor (du ska granska styrelsens arbete och ekonomi)

 • Valberedning (du ska söka efter nya personer till dessa poster nästa år)

Intresserad eller vill du veta mer?

För att kandidera själv eller nominera någon annan kontaktar du valberedningen: Leo Rudberg på 0762508230 eller leo.rudberg@gmail.com. OBS: deadline är 30 september om du vill försäkra dig om att tas i beaktande i valberedningens förslag, men det är fullt tillåtet att kandidera även därefter åtminstone fram till 6 oktober då årsmötet börjar och styrelsen ska väljas!

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig!

Bästa hälsningar,
Valberedningen

OM FÄLTBIOLOGERNA
Fältbiologerna är Sveriges största miljöorganisation för unga som är intresserade av natur och miljö. Vi är ute i naturen och inne i miljökampen. Vi har cirka 2000 medlemmar i hela landet och är fristående ungdomsförbund till Naturskyddsförenignen.

OM FÄLTBIOLOGERNA STOCKHOLM-UPPLAND-GOTLAND
Fältbiologerna Stockholm-Uppland-Gotland är Fältbiologernas största distrikt, aktivt i Storstockholm, Uppland och på Gotland. Vi har en handfull klubbar över hela distriktet och ordnar varje år distriktsverksamhet som fjällvandringar, resa till Fältstation Öland och distriktsårsmöte. Dessutom har vi Rockstastugan, en mysig stuga på Järvafältet där vi ordnar kurser, utflykter och häng, ett distriktskansli i Bagarmossen samt en anställd verksamhetsutvecklare. Distriktet leds av distriktsstyrelsen, som väljs på distriktsårsmötet av distriktets medlemmar varje höst.

Sidan senast uppdaterad den 4 Sep 2017

Kommentarer (0)

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: