Fältstation Öland 2017

 • Foto: Isa Bengtzon
  Utflykt till Alvarets unika natur! (Foto: Isa Bengzon)
  Bild 1/4
 • Foto: Isa Bengtzon
  Skåda fågel med oss! (Foto: Isa Bengzon)
  Bild 2/4
 • Foto: Isa Bengtzon
  Lär dig mer om växter och allt annat i naturen! Vi lär oss av varandra! (Foto: Isa Bengzon)
  Bild 3/4
 • Gruppbild från 2016!
  Bild 4/4
Datum: 25 Maj - 28 Maj
Plats: Grönhögen, Öland
Kontakt: Arvid Nyman, arvid.nyman@yahoo.se

Fältstation Öland är Fältbiologernas årliga vårläger under Kristi Himmelsfärdshelgen. Lägret är en av föreningens största riksaktiviteter och passar perfekt som din första aktivitet med oss. Du kommer få uppleva allt från alvarsguidning och besök i vackra naturreservat, till dans, lek och häng med inspirerande fältbiologer. Under lägret anordnas en mängd roliga aktiviteter under den finaste helgen på våren. Ungdomar från hela landet som är intresserade av naturen träffas och lär varandra om allt mellan himmel och jord. Målgruppen är barn från 12-årsåldern och uppåt, då en tar ansvar för att laga mat på stormkök och tälta själv. Konceptet under lägret är att vi lär oss av varandra, och förutom de som håller pass, lekar och andra aktiviteter finns inga direkta lägerledare. Har du något du vill dela med dig av är du hjärtligt välkommen att hålla ett eget pass! Kanske är du grym på att skriva låtar och vill lära andra, eller kanske kan du rabbla himlens stjärntecken i sömnen?

Vare sig du är en inbiten fågelskådare, har tagit master i botanik eller bara njuter av en lugn skogspromenad i solsken är Fältstation Öland lägret för dig!

Anmälan
Anmäla sig gör en via formuläret så att vi kan ordna den bästa Fältstationen för alla som vill komma. Skicka iväg den på studs! På så sätt får vi också dina kontaktuppgifter och du kommer få mer information via mejl när lägerhelgen närmar sig.

Länk till anmälaningsformuläret

Resa
Eftersom det här är en riksaktivtet så ska alla kunna åka oavsett vart i landet en bor. Reseersättning utgår med 50% för de medlemmar som bor norr om Uppsala om resan sker genom gång, cyckel eller kollektivtrafik.

Det går att ta sig till Grönhögen med kollektivtrafik. Det bästa är om din klubb kan anordna samåkning. Från Malmö/Lund & Stockholm sker samåkning för lite större grupper. Dock finns det begränsade platser för detta. När de platserna är fulla får en ordna sin egen resa.

Tider
Lägret startar på morgonen på torsdagen så det är bra om en kan anlända på onsdag kväll.

Mat
Mat ansvara en själv för att köpa och tillaga. Men om en är ny, inte kan använda stormkök eller bara vill så år det att anmäla att vara med i ett matlagningslag i anmälningsformuläret.

Det finns en liten affär att handla i inom gångavstånd. Men det är bra att ha planerat i förväg och själv ta med sig havregryn, pasta, frukt eller vad en nu vill. På plats kan ​en slå ihop sig i ett matlag och laga mat några stycken tillsammans.

Tält och utrustning
Du behöver absolut inte skaffa dig en massa dyr utrustning bara för att följa med till Öland, alla ska kunna delta. Det finns stormkök, sovsäckar och sovplats i tält om du behöver låna. Glöm inte i så fall att anmäla det till ölandskommittén i förväg för att vi ska kunna ordna det. Tänk dock på att ta med en riktigt varm sovsäck då temperaturen kan falla kraftigt under natten.

Det är viktigt att alla som har tält tar med sig det. Vi upprepar: alla som själva har tält ska ta med sig det. Sovplatserna i de gemensamma tälten är till för dem som inte har ett eget.

Fältstation Öland passar bra även för dig som inte är så van vid att vara ute i naturen på egen hand. Vi gör allting tillsammans och en skulle också kunna beskriva det som vildmarksliv light; vi sover i tält, men det finns rinnande vatten, toalett och möjlighet att samlas inomhus.

Aktiviteter
Varje dag är det flera utflykter som en får välja att åka på. Det anordnas dessutom aktiviteter på plats i Grönhögen. Vi besöker fina naturområden på Öland, lär oss om växter, provar på fågelskådning, har lekar och tävlingar. Det detaljerade schemat presenteras på plats dag för dag.

Fadder
Är du ny, har ett specialbehov eller vill ha extra stöd under lägret? Då har du möjlighet att få en fadder. Hör av dig till Ölandskommittén och berätta om dina behov så kommer vi fram till den bästa lösningen. 

Tillgänglighet
Lokalen är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad och det beklagar vi för. Vi strävar efter att så många som det går ska ha möjlighet att kunna komma på Fältstation Öland.

Funktionärer
För att genomföra lägret behöver många hjälpas åt. Vi behöver fikafixare, personer som kan vara passhållare och dela med sig av sina kunskaper, lekledare, roddare, städansavariga, en sjukvårdsansvarig. Hör av dig till Ölandskommitén om du vill hjälpa till på plats! :)

Sidan senast uppdaterad den 29 May 2017

Kommentarer (26)

Hej! När är sista anmälningsdag till lägret, finns det någon sådan?

Hej det gäller lägret nu den 24/5-28/5 till Öland. Har en pojke som vill så gärna följa med som heter Erfan .Vore snällt om jag får svar så fort som möjligt Med vänlig hälsning, Eva Hinds

Hej! För att få svar på din fråga är det lättast att mejla personerna som sitter i Ölandskommittén. Kontaktuppgifter står överst på sidan men är kommer också mejladressen: arvid.nyman@yahoo.se

Varför kan Fältbiologerna aldrig lära sig att skriva ut vem som har tagit bilder som används i PR-syfte. Det är oförskämt och faktiskt olagligt. Skärpning!

Tack "Sur&Bitter" för att du också reagerar på det här! Jag som faktiskt har tagit tre av de fyra bilderna som är här på hemsidan har tjatat och tryckt på i flera månader om att få mitt namn skrivet intill bilderna men INGET har hänt. Det blev fixat på facebook och instagram efter flertalet veckors tjatande, men inte här.
Jag är oerhört besviken. Lånar aldrig mer ut mina foton till fältbiologerna. Lovades trots allt att mitt namn skulle stå med redan innan jag skickade bilderna.

Behöver du ett företagslån?
Behöver du ett personligt lån?
Vill du köpa en bil?
Vill du refinansiera?
Behöver du ett hypotekslån?

Behöver du en stor kapital för att starta ditt företagsförslag eller
expansion? Har du förlorat hoppet och du tror att det inte finns någon väg ut, och din
finansiella bördor kvarstår? kontakta oss idag på vår e-postadress på ezmoneyloanservices761@gmail.com

Kära lån sökare

Du i några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Lånet bolaget bildades av människorättsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om lån, kom tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

Namn:
Lånebelopp som krävs:
Lånets längd:
Mobilnummer:

Tack och gud välsigne
FÖRTROENDE
Elena

Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (anggadiman1@gmail.com) om du är intresserad av lånet.Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (anggadiman1@gmail.com) om du är intresserad av lånet.

Behöver du ett lån för att starta affärer eller betala dina räkningar och en företagsfinansiering för fastigheter och alla typer av företagsfinansiering. ( Creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993 ) Vi erbjuder även lån till privatpersoner, företag och företag till 3% ränta. Vi ger ut lån till seriösa personer som är intresserade av lån om de är intresserade, kontakta detta email: Creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993

Hej, allihop,

Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån på 2% Detta är ett legitimt företag med ära och skillnad Vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår email: (anggadiman1@gmail.com)

Ange även detaljerna så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

Namn:
Belopp som behövs:
Varaktighet: a
Land:
Syftet med lånet:
Månadsinkomst:
Telefonnummer:

Kontakta oss med ovanstående detaljer på vår email: anggadiman1@gmail.com

Hälsningar till er alla.

Garanterat lån erbjudande

Behöver du ett lån av något slag? Vi är de snabbaste långivare kreditorerna i världen. Detta är din möjlighet att få ett lån från vårt företag till en räntesats om 3%. Våra lån garanteras och garanteras. Snabba lån inom några minuter. Kontakta oss idag om du behöver få ett lånetilbud gratis nu, via vår kontaktadress: inforamzanloan@gmail.com

God dag,

   Om du är affärsman eller kvinna? Om du har någon ekonomisk stress eller behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du lån till
betala av skulden eller betala räkningar? Har du en låg kredit värdering och det är svårt att få ett lån från lokala banker och andra finansinstitut? Behöver du ett lån eller ekonomi som:

a) personligt lån
b) utbildning,
c) Skuldkonsolidering,
d) expansion,
e) etc

   Vi erbjuder lån till privatpersoner, företag och samarbetsorgan med 3% ränta per år. Minsta belopp som du kan låna är $ 2,000.00 US till maximalt $ 50 miljoner. Vänligen, om du är intresserad, kontakta oss med informationen nedan.

KONTAKTA OSS NU: info.trustfirm2012@gmail.com
NAMN: Fru Catherine Cole

Snabbt och lättillgängligt lån

Jag heter Lebrun Alexis med namn. Jag bor i (Slovakiska), jag vill använda detta medium för att varna alla lånesökare att vara mycket försiktig eftersom det finns svindlar överallt. För några månader sedan blev jag ekonomiskt ansträngd och på grund av min desperation blev jag bluffad av flera online långivare. Jag hade nästan förlorat hoppet tills en vän av mig hänvisade mig till ett mycket tillförlitligt låneföretag med namnet Turkiye Finans Bank som lånar mig ett osäkert lån på 250 000 euro under 2 timmar utan stress. Om du behöver någon form av lån, kontakta bara honom nu via: (tuerkiyefinansbank@linuxmail.org) eller (tuerkiyefinansbank@gmail.com) Jag använder det här mediet för att varna alla lånesökare på grund av helvetet jag gick igenom i händerna på de bedrägliga långivarna. Och jag önskar inte ens att min fiende ska passera genom ett sådant helvete som jag passerade i händerna på de bedrägliga online långivarna. Jag vill också att du ska hjälpa mig att skicka denna information till andra som också behöver ett lån när du har har också fått ditt lån från Turkiye Finans Bank, ber jag att Gud skulle välsigna dem för oss.

Jag heter Lebrun Alexis med namn. Jag bor i (SVERIGE), jag vill använda detta medium för att varna alla lånesökare att vara mycket försiktig eftersom det finns svindlar överallt. För några månader sedan var jag ekonomiskt ansträngd och på grund av min desperation blev jag bluffad av flera online långivare. Jag hade nästan förlorat hoppet tills en vän av mig hänvisade mig till ett mycket tillförlitligt låneföretag med namnet Turkiye Finans Bank som lånar mig ett osäkert lån på 250 000 euro under 2 timmar utan stress. Om du behöver någon form av lån, kontakta bara honom nu via: (tuerkiyefinansbank@linuxmail.org) eller (tuerkiyefinansbank@gmail.com) Jag använder detta medium för att varna alla lånsökare på grund av helvetet jag gick igenom i händerna på de bedrägliga långivarna. Och jag önskar inte ens att min fiende ska passera genom ett sådant helvete som jag passerade i händerna på de bedrägliga online långivarna. Jag vill också att du ska hjälpa mig att skicka denna information till andra som också behöver ett lån när du har har också fått ditt lån från Turkiye Finans Bank, ber jag att Gud skulle välsigna dem för oss.

We have a direct genuine provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of 4+2 of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA.

Contact : Mr. Johnson Hatton
Email:johnsonhatton@gmail.com
Skype ID: johnson.hatton007

Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

All inquires to Mr. Johnson Hatton should include the following minimum information so I can quickly address your needs:

Complete contact information:
What exactly do you need?
How long do you need it for?
Are you a principal borrower or a broker?

Contact me for more details.

Johnson Hatton

Behöver du ett lån för att starta affärer eller betala dina räkningar och en företagsfinansiering för fastigheter och alla typer av företagsfinansiering. ( Creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993 ) Vi erbjuder även lån till privatpersoner, företag och företag till 3% ränta. Vi ger ut lån till seriösa personer som är intresserade av lån om de är intresserade, kontakta detta email: Creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993

Få ett snabbt och bekvämt lån för att betala av räkningar och att börja finansiera dina projekt till en billigaste ränta på 2%. Kontakta oss idag via: elijahloanfirm@outlook.com

behöver du ett lån? Har du letat efter var du ska få ett lån? Har du försökt få någon form av lån? Ansök nu nu på? (carlosellisonfinance@outlook.com) om du vill få ett billigt lån. Lånet erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

Jag är en privat långivare och Investor, Behöver du ett legitimt, ärligt, ansett och snabbt lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garanti lån, jag erbjuder affärer och individuellt lån, Mer också vi finansierar alla slags projekt. För mer information kontakta oss på: js.loans2000@gmail.com eller whatsapp +1 (518) 601-1639

Lånet erbjuder förtroende och allvar. Jag är en naturlig person som erbjuder lån mellan individer och företag, för all annan information, kontakta oss på: elenanino0007@gmail.com

Behöver du en lån om det gäller nu.

Vi erbjuder lån och finansiella tjänster av alla slag. Vårt lån varierar från företag till personliga lån eller långa eller korta villkor med gynnsamma räntor (2%). Vår låneprocess är väldigt snabb och pålitlig med garantier. För mer information om våra tjänster, besök oss på vår email; ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) snälla låt oss veta hur mycket lån du behöver och vill ha lånets varaktighet. Vi hoppas att höra från dig. Du kan skicka ett meddelande till e-postadressen nedan. Luiscarlosfinance@outlook.com

OBS! Alla e-postmeddelanden ska skickas till: Luiscarlosfinance@outlook.com

Behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett äkta lån till en lägre ränta på 3%, kontakta bara:

E-post: Oceanicfinance113@gmail.com
hemsida: https://oceanicfinancialhome.wordpress.com
Whatsapp: +1(267)725-7570

Herr kellie wilson

Trenger du lån til prosjekt, investeringer, personlige lån, virksomhetslån, boliglån, studielån, konsolideringslån og lån til ulike prosjekter? for de som ønsker å få et lån fra vårt firma, bør du kontakte oss i dag på (ericfinancee@gmail.com eller ericfinancee@outlook.com) eller besøk vår hjemmeside ericfinancee.wixsite.com/ericfinance ring eller tekst på +14242921067 og få lånet ditt i dag.

Behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: kfcfinancialhome@hotmail.com

Har du något ekonomiskt problem? Behöver du ett snabbt lån för att börja något nytt i ditt liv? Om så är fallet, kontakta oss för mer information om lånansökan. kontakta oss bara på det här meddelandet ====> tiffanyperioloancompany@gmail.com

behöver du ett lån? Har du letat efter var du ska få ett lån? Har du försökt få någon form av lån? Ansök nu nu på? (carlosellisonfinance@outlook.com) om du vill få ett billigt lån. Lånet erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.behöver du ett lån? Har du letat efter var du ska få ett lån? Har du försökt få någon form av lån? Ansök nu nu på? (carlosellisonfinance@outlook.com) om du vill få ett billigt lån. Lånet erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: