Fältstation Öland 2017

 • Foto: Isa Bengtzon
  Utflykt till Alvarets unika natur! (Foto: Isa Bengzon)
  Bild 1/4
 • Foto: Isa Bengtzon
  Skåda fågel med oss! (Foto: Isa Bengzon)
  Bild 2/4
 • Foto: Isa Bengtzon
  Lär dig mer om växter och allt annat i naturen! Vi lär oss av varandra! (Foto: Isa Bengzon)
  Bild 3/4
 • Gruppbild från 2016!
  Bild 4/4
Datum: 25 Maj - 28 Maj
Plats: Grönhögen, Öland
Kontakt: Arvid Nyman, arvid.nyman@yahoo.se

Fältstation Öland är Fältbiologernas årliga vårläger under Kristi Himmelsfärdshelgen. Lägret är en av föreningens största riksaktiviteter och passar perfekt som din första aktivitet med oss. Du kommer få uppleva allt från alvarsguidning och besök i vackra naturreservat, till dans, lek och häng med inspirerande fältbiologer. Under lägret anordnas en mängd roliga aktiviteter under den finaste helgen på våren. Ungdomar från hela landet som är intresserade av naturen träffas och lär varandra om allt mellan himmel och jord. Målgruppen är barn från 12-årsåldern och uppåt, då en tar ansvar för att laga mat på stormkök och tälta själv. Konceptet under lägret är att vi lär oss av varandra, och förutom de som håller pass, lekar och andra aktiviteter finns inga direkta lägerledare. Har du något du vill dela med dig av är du hjärtligt välkommen att hålla ett eget pass! Kanske är du grym på att skriva låtar och vill lära andra, eller kanske kan du rabbla himlens stjärntecken i sömnen?

Vare sig du är en inbiten fågelskådare, har tagit master i botanik eller bara njuter av en lugn skogspromenad i solsken är Fältstation Öland lägret för dig!

Anmälan
Anmäla sig gör en via formuläret så att vi kan ordna den bästa Fältstationen för alla som vill komma. Skicka iväg den på studs! På så sätt får vi också dina kontaktuppgifter och du kommer få mer information via mejl när lägerhelgen närmar sig.

Länk till anmälaningsformuläret

Resa
Eftersom det här är en riksaktivtet så ska alla kunna åka oavsett vart i landet en bor. Reseersättning utgår med 50% för de medlemmar som bor norr om Uppsala om resan sker genom gång, cyckel eller kollektivtrafik.

Det går att ta sig till Grönhögen med kollektivtrafik. Det bästa är om din klubb kan anordna samåkning. Från Malmö/Lund & Stockholm sker samåkning för lite större grupper. Dock finns det begränsade platser för detta. När de platserna är fulla får en ordna sin egen resa.

Tider
Lägret startar på morgonen på torsdagen så det är bra om en kan anlända på onsdag kväll.

Mat
Mat ansvara en själv för att köpa och tillaga. Men om en är ny, inte kan använda stormkök eller bara vill så år det att anmäla att vara med i ett matlagningslag i anmälningsformuläret.

Det finns en liten affär att handla i inom gångavstånd. Men det är bra att ha planerat i förväg och själv ta med sig havregryn, pasta, frukt eller vad en nu vill. På plats kan ​en slå ihop sig i ett matlag och laga mat några stycken tillsammans.

Tält och utrustning
Du behöver absolut inte skaffa dig en massa dyr utrustning bara för att följa med till Öland, alla ska kunna delta. Det finns stormkök, sovsäckar och sovplats i tält om du behöver låna. Glöm inte i så fall att anmäla det till ölandskommittén i förväg för att vi ska kunna ordna det. Tänk dock på att ta med en riktigt varm sovsäck då temperaturen kan falla kraftigt under natten.

Det är viktigt att alla som har tält tar med sig det. Vi upprepar: alla som själva har tält ska ta med sig det. Sovplatserna i de gemensamma tälten är till för dem som inte har ett eget.

Fältstation Öland passar bra även för dig som inte är så van vid att vara ute i naturen på egen hand. Vi gör allting tillsammans och en skulle också kunna beskriva det som vildmarksliv light; vi sover i tält, men det finns rinnande vatten, toalett och möjlighet att samlas inomhus.

Aktiviteter
Varje dag är det flera utflykter som en får välja att åka på. Det anordnas dessutom aktiviteter på plats i Grönhögen. Vi besöker fina naturområden på Öland, lär oss om växter, provar på fågelskådning, har lekar och tävlingar. Det detaljerade schemat presenteras på plats dag för dag.

Fadder
Är du ny, har ett specialbehov eller vill ha extra stöd under lägret? Då har du möjlighet att få en fadder. Hör av dig till Ölandskommittén och berätta om dina behov så kommer vi fram till den bästa lösningen. 

Tillgänglighet
Lokalen är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad och det beklagar vi för. Vi strävar efter att så många som det går ska ha möjlighet att kunna komma på Fältstation Öland.

Funktionärer
För att genomföra lägret behöver många hjälpas åt. Vi behöver fikafixare, personer som kan vara passhållare och dela med sig av sina kunskaper, lekledare, roddare, städansavariga, en sjukvårdsansvarig. Hör av dig till Ölandskommitén om du vill hjälpa till på plats! :)

Sidan senast uppdaterad den 29 May 2017

Kommentarer (8)

Hej! När är sista anmälningsdag till lägret, finns det någon sådan?

Hej det gäller lägret nu den 24/5-28/5 till Öland. Har en pojke som vill så gärna följa med som heter Erfan .Vore snällt om jag får svar så fort som möjligt Med vänlig hälsning, Eva Hinds

Hej! För att få svar på din fråga är det lättast att mejla personerna som sitter i Ölandskommittén. Kontaktuppgifter står överst på sidan men är kommer också mejladressen: arvid.nyman@yahoo.se

Varför kan Fältbiologerna aldrig lära sig att skriva ut vem som har tagit bilder som används i PR-syfte. Det är oförskämt och faktiskt olagligt. Skärpning!

Tack "Sur&Bitter" för att du också reagerar på det här! Jag som faktiskt har tagit tre av de fyra bilderna som är här på hemsidan har tjatat och tryckt på i flera månader om att få mitt namn skrivet intill bilderna men INGET har hänt. Det blev fixat på facebook och instagram efter flertalet veckors tjatande, men inte här.
Jag är oerhört besviken. Lånar aldrig mer ut mina foton till fältbiologerna. Lovades trots allt att mitt namn skulle stå med redan innan jag skickade bilderna.

Behöver du ett företagslån?
Behöver du ett personligt lån?
Vill du köpa en bil?
Vill du refinansiera?
Behöver du ett hypotekslån?

Behöver du en stor kapital för att starta ditt företagsförslag eller
expansion? Har du förlorat hoppet och du tror att det inte finns någon väg ut, och din
finansiella bördor kvarstår? kontakta oss idag på vår e-postadress på ezmoneyloanservices761@gmail.com

Kära lån sökare

Du i några ekonomiska svårigheter? Vill du starta ditt eget företag? Lånet bolaget bildades av människorättsorganisationer runt om i världen med det enda syftet att hjälpa de fattiga och människor med ekonomiska svårigheter i livet. Om du vill ansöka om lån, kom tillbaka till oss med informationen nedan e-post: elenanino0007@gmail.com

Namn:
Lånebelopp som krävs:
Lånets längd:
Mobilnummer:

Tack och gud välsigne
FÖRTROENDE
Elena

Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (anggadiman1@gmail.com) om du är intresserad av lånet.Jag ger lån till företag och privatpersoner med en rimlig ränta på 2%. E-post till: (anggadiman1@gmail.com) om du är intresserad av lånet.

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: