Fältstation Öland 2017

 • Utflykt till Alvarets unika natur!
  Bild 1/4
 • Skåda fågel med oss!
  Bild 2/4
 • Lär dig mer om växter och allt annat i naturen! Vi lär oss av varandra!
  Bild 3/4
 • Gruppbild från 2016!
  Bild 4/4
Datum: 25 Maj - 28 Maj
Plats: Grönhögen, Öland
Kontakt: Arvid Nyman, arvid.nyman@yahoo.se

Fältstation Öland är Fältbiologernas årliga vårläger under Kristi Himmelsfärdshelgen. Lägret är en av föreningens största riksaktiviteter och passar perfekt som din första aktivitet med oss. Du kommer få uppleva allt från alvarsguidning och besök i vackra naturreservat, till dans, lek och häng med inspirerande fältbiologer. Under lägret anordnas en mängd roliga aktiviteter under den finaste helgen på våren. Ungdomar från hela landet som är intresserade av naturen träffas och lär varandra om allt mellan himmel och jord. Målgruppen är barn från 12-årsåldern och uppåt, då en tar ansvar för att laga mat på stormkök och tälta själv. Konceptet under lägret är att vi lär oss av varandra, och förutom de som håller pass, lekar och andra aktiviteter finns inga direkta lägerledare. Har du något du vill dela med dig av är du hjärtligt välkommen att hålla ett eget pass! Kanske är du grym på att skriva låtar och vill lära andra, eller kanske kan du rabbla himlens stjärntecken i sömnen?

Vare sig du är en inbiten fågelskådare, har tagit master i botanik eller bara njuter av en lugn skogspromenad i solsken är Fältstation Öland lägret för dig!

Anmälan
Anmäla sig gör en via formuläret så att vi kan ordna den bästa Fältstationen för alla som vill komma. Skicka iväg den på studs! På så sätt får vi också dina kontaktuppgifter och du kommer få mer information via mejl när lägerhelgen närmar sig.

Länk till anmälaningsformuläret

Resa
Eftersom det här är en riksaktivtet så ska alla kunna åka oavsett vart i landet en bor. Reseersättning utgår med 50% för de medlemmar som bor norr om Uppsala om resan sker genom gång, cyckel eller kollektivtrafik.

Det går att ta sig till Grönhögen med kollektivtrafik. Det bästa är om din klubb kan anordna samåkning. Från Malmö/Lund & Stockholm sker samåkning för lite större grupper. Dock finns det begränsade platser för detta. När de platserna är fulla får en ordna sin egen resa.

Tider
Lägret startar på morgonen på torsdagen så det är bra om en kan anlända på onsdag kväll.

Mat
Mat ansvara en själv för att köpa och tillaga. Men om en är ny, inte kan använda stormkök eller bara vill så år det att anmäla att vara med i ett matlagningslag i anmälningsformuläret.

Det finns en liten affär att handla i inom gångavstånd. Men det är bra att ha planerat i förväg och själv ta med sig havregryn, pasta, frukt eller vad en nu vill. På plats kan ​en slå ihop sig i ett matlag och laga mat några stycken tillsammans.

Tält och utrustning
Du behöver absolut inte skaffa dig en massa dyr utrustning bara för att följa med till Öland, alla ska kunna delta. Det finns stormkök, sovsäckar och sovplats i tält om du behöver låna. Glöm inte i så fall att anmäla det till ölandskommittén i förväg för att vi ska kunna ordna det. Tänk dock på att ta med en riktigt varm sovsäck då temperaturen kan falla kraftigt under natten.

Det är viktigt att alla som har tält tar med sig det. Vi upprepar: alla som själva har tält ska ta med sig det. Sovplatserna i de gemensamma tälten är till för dem som inte har ett eget.

Fältstation Öland passar bra även för dig som inte är så van vid att vara ute i naturen på egen hand. Vi gör allting tillsammans och en skulle också kunna beskriva det som vildmarksliv light; vi sover i tält, men det finns rinnande vatten, toalett och möjlighet att samlas inomhus.

Aktiviteter
Varje dag är det flera utflykter som en får välja att åka på. Det anordnas dessutom aktiviteter på plats i Grönhögen. Vi besöker fina naturområden på Öland, lär oss om växter, provar på fågelskådning, har lekar och tävlingar. Det detaljerade schemat presenteras på plats dag för dag.

Fadder
Är du ny, har ett specialbehov eller vill ha extra stöd under lägret? Då har du möjlighet att få en fadder. Hör av dig till Ölandskommittén och berätta om dina behov så kommer vi fram till den bästa lösningen. 

Tillgänglighet
Lokalen är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad och det beklagar vi för. Vi strävar efter att så många som det går ska ha möjlighet att kunna komma på Fältstation Öland.

Funktionärer
För att genomföra lägret behöver många hjälpas åt. Vi behöver fikafixare, personer som kan vara passhållare och dela med sig av sina kunskaper, lekledare, roddare, städansavariga, en sjukvårdsansvarig. Hör av dig till Ölandskommitén om du vill hjälpa till på plats! :)

Sidan senast uppdaterad den 26 Apr 2017

Kommentarer (0)

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: