Fågelutflykt till Hjälstaviken från Uppsala (Biologiska mångfaldens dag)

  • Såhär kul kan en ha det på fågelskådning!
    Såhär kul kan en ha det på fågelskådning!
    Bild 1/1
Datum: 20 Maj
Tid: 07:50
Plats: Uppsala (bussfärd till Hjälstaviken), Uppsala Centralstation
Kontakt: Gustav Thurell, 0702680773, Mail: gustavthurell@msn.com

Vill du testa på fågelskådning? Eller har du skådat länge? Oavsett vilket: välkommen att på Biologiska mångfaldens dag 20 maj följa med Uppsalas Fältbiologer till Hjälstaviken - en av Sveriges finaste fågelsjöar, där vi kan se skäggmes, havsörn och massor av änder, gäss och småfåglar!

Hjälstaviken är i maj en av de bästa platserna i hela Sverige att kolla på fåglar på. Därför åker Fältbiologernas Uppsala-klubb ut till Hjälstaviken lördagen 20 maj - ett datum som passande nog utsetts av FN till Biologiska mångfaldens dag. Alla barn och unga under 26 år är varmt välkomna, nybörjare såväl som erfarna fågelskådare, och utflykten är helt gratis - Fältbiologerna betalar bussbiljetten åt alla deltagare!

Vi hoppas få se mängder med änder, gäss och småfåglar. Kanske får vi syn på de gulliga skäggmesarna när vi går ut på den stora spången i vassen och vi har god chans på någon cool rovfågel som havsörn eller lärkfalk, samtidigt som mängder av vårfåglar lär sjunga från skogen och den märkliga rördrommen kan låta från vassen. Vi besöker både spången och Hjälstavikens fågeltorn, och åker hem efter några timmar (antagligen strax efter lunchtid).

Samling: vi ses 07:50 på Uppsala Centralstation (läge C4), för att gemensamt ta regionbuss 804 mot Öresundsbro Enköping som går 07:55 (efter ett bussbyte går vi sedan av vid Svannäs vid Hjälstaviken). Bor du någon annanstans än i Uppsala (t.ex. i Enköping eller Stockholm)? Hör av dig så kan du få tips på någon annan buss som kan vara smidigare att ta för dig!

Ta med: matsäck, kläder efter väder, kikare (om du har), fågelbok (om du har). Fältbiologerna tar med en tubkikare som alla får turas om att kolla i, så kikare behövs inte om du inte har!

Anmälan: Anmäl dig senast fredag 19 maj till Gustav Thurell på 0702680773,gustavthurell@msn.com eller via Facebook (direkt på evenemanget).

Tillgänglighet: stora delar av sträckan vi kommer transportera oss vid Hjälstaviken är småstigar, som antagligen inte är möjliga att transportera rullstol på. Om separat biltransport med rullstol kan arrangeras kan vi mötas upp i fågeltornet (och eventuellt vid spången), kontakta Gustav Thurell, isåfall

Sidan senast uppdaterad den 19 May 2017

Kommentarer (0)

Kommentera artikeln

Logga in
Fältbiologerna 2016 | Kontakta webmaster
RSS: Allt nytt | Kalendarium
Se mer av Fältbiologerna: