Hur du når ut till andra i Fältbiologerna

Fågel skriker med blå bakgrund canva

Hur du når ut till andra

Vill du eller du som medlem eller klubb ha kontakt med andra eller sprida aktiviteter? Eller visa på någon häftig aktion som du/ni har gjort? Ni är varmt välkomna att använda er av Fältbiologernas sociala medier. Vill ni göra utskick till medlemmarna i er klubb? Detta kan vi på kansliet hjälpa till med.

Mailutskick

 

 

 

hexagon icon

Mailutskick

chevron icon chevron icon

Vill ni göra utskick till medlemmarna i er klubb? Eller vill du som medlem komma i kontakta med andra via mail? Detta kan vi på kansliet hjälpa till med.

När vi gör större mejlutskick använder vi ett särskilt program, som gör att man kan skicka till många personer samtidigt. Programmet är även kopplat till medlemssystemet så att vi alltid har färska kontaktuppgifter. Skriv till verksamhetsutvecklaren i din region och berätta att du vill skapa ett mail till en viss region (eller till din klubb).

 

Som klubb kan en få tillgång till mailprogrammet. Om ni i klubben inte vill använda programmet kan du såklart få hjälp du kan av verksamhetsutvecklaren. Berätta då vad ni vill ska stå i mailet, så skickar vi ut det. Vi brukar alltid prioritera att få ut utskick så snart vi kan, men var gärna ute i så god tid som möjligt.

 

Se exempel på utskick

 

Anledningen till att kansliet sköter mailutskicken är på grund av GDPR (en lag om att skydda personuppgifter) och för att medlemssystemet är ganska krångligt och det är svårt för klubbarna att ha uppdaterade mailadresser på egen hand.

hexagon icon

Sociala medier

chevron icon chevron icon

Har du eller ni i klubben just gjort en fet aktion som ni vill nå ut och inspirera världen med? Har du en aktivitet på gång? Eller kanske en viktig politisk fråga du vill nå ut med? DÅ kan du nå ut  i Fältbiologernas sociala medier. Vi finns både på Facebook, Instagram och Youtube. Snacka med kansliet eller Sociala medier-gruppen som kan lägga upp åt er. Kom ihåg att vara ute i god tid. 

 

Om du eller din klubb tillhör distriktet Stockholm-Uppland-Gotland får ni gärna använda distriktets sociala medier för att sprida era event. Skriv till sug.kansli@faltbiologerna.se för att få inlogg.

Om ni vill göra en egen grupp, konto eller sida för klubben – behöver ni höra av er till vår kommunikatör först. 

 

Använda foton på andra i sociala medier: Om du tar foton på Fältbiologaktiviteter, tänk på att dubbelkolla med alla att de är okej med att vara med på bild. Det är extra viktigt med personer under 15 år. Är personer under 13 år behöver du ha vårdnadshavares tillstånd.

 

hexagon icon

Få kontakt med andra i Fältbiologerna

chevron icon chevron icon

I Fältbiologerna finns en massa kloka personer ni kan få tips av och diskutera med.

Följ gärna Fältbiologernas facebooksida och Instagramsida för att se vad som är på gång. Distriktet och flera klubbar har också egna sidor ni kan följa. Enklast är att söka på “Fältbiologerna” på Instagram och facebook så dyker de flesta sidor upp. 

Gå gärna även med i Fältbiologernas facebookgrupp för medlemmar och vår Discordkanal för att nå ut. 

 

Många klubbar har även egna grupper via t.ex Discord, Whatsapp eller Facebook, där ni som är aktiva kan diskutera och planera aktiviter.

Kontaktuppgifter till riksstyrelse, kansli, distrikt, nätverk och klubbar hittar du under kontakt.

hexagon icon

Skriv till tidningen Fältbiologen!

chevron icon chevron icon

Fältbiologerna har en alldeles egen tidning! Den görs av en redaktion bestående av medlemmar. Alla fältbiologer är varmt välkomna att bidra till tidningen. Det kan vara allt från artiklar, bilder, dikter, aktivitetstips, artfakta… alltmöjligt helt enkelt!

Redaktionen hjälper dig gärna om du är peppad på att skicka in något till tidningen. Visste du att de har en frilansarbank?

Här hittar du fler kommunikationsverktyg

Verktyg med ljusblå bakgrund

Så här använder du fältbiologmailen och Google Drive

Barn som hoppar ut från en dator. Ljusblå bakgrund

Klubbsida på hemsidan

Barn som hoppar ut från en dator. Ljusblå bakgrund

Lägg upp evenemang i kalendern

En myrstack med texten Kunskapsbanken

Har du något tips på kommunikation och nå ut till andra? Bidra gärna till kunskapsbanken! Läs mer i vår guide hur du gör för att bidra.

Du kan såklart också bara maila med material och tips på ändringar 🙂

kunskapsbanken@faltbiologerna.se Bidra till kunskapsbanken