Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skogsnätverkets inventeringsresa 2023

5 augusti kl.08:00 - 17 augusti kl.17:00

Gratis
Personer i skog
Du som följer med på resan får vandra omkring i fina gammelskogar och lära dig massa nya arter; svampar, lavar, mossor och mycket mer. Om vi hittar fina områden verkar vi för att få dem skyddade. Syftet med resan är att tillsammans agera för att områden med höga naturvärden ska få ett långsiktigt skydd. Det gör vi genom att i området leta efter bland annat naturvårdsarter, som indikerar att skogen har höga naturvärden. Vi kommer  att vara norr om Strömsund i norra Jämtland, men exakt plats vet vi inte än. Du som anmäler dig kommer att få information i god tid.
Upplägg
5 augusti: resdag
6-13: fältdagar
14-16: efterarbetsdagar
17: resdag

Under fältdagarna kommer vi att vara i gammelskogen och leta efter rödlistade arter, signalarter och andra naturvårdsarter. Vi undersöker naturtyper och strukturer i skogen och letar efter tecken som tyder på att skogen är skyddsvärd. Du behöver inte ha några som helst förkunskaper, utan vi hjälper- och lär av varandra. På eftermiddagarna åker vi tillbaka till lägret och lagar middag, badar, leker och har det trevligt runt elden. Under resans första dag möts vi i Stockholm och hämtar två hyrbilar, men bor man norrut (tex Uppsala) kan man bli upplockad längs vägen. Mat handlar vi tillsammans på vägen innan vi åker till en lämplig lägerplats. 6-13 augusti kommer vi vara ute hela tiden, sova i tält och laga mat över öppen eld. Det är därför viktigt att du som deltagare känner dig bekväm med bland annat tältuppsättning och långa dagar utomhus. Under resans tre sista dagar använder vi den information vi samlat in för att påverka skogspolitiken och skydda gammelskogen. Vi skriver en rapport och rapporterar in fynd till Artportalen. Vi vet ännu inte var vi kommer att befinna oss under de tre dagarna.
Anmäl dig här (senast 20 juli)
Åldersgräns: 15 år
Vi ser helst att man kan vara med under alla fältdagar (5-14 augusti). Förtur ges till personer som kan det. Under efterarbetsdagarna är det lättare att åka hem när det passar.
Packlista fås vid anmälan.
Vi ses i gammelskogen

Plats

Strömsund