Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Online-lab i politisk påverkan: Organisering

05/12 2022 kl.18:30 - 19:30

Online-lab i politisk påverkan-organisera sig

Hej fältbiologer! I tre tillfällen under november och december träffas vi och pratar om vilka möjligheter vi har för att påverka politiken framöver. Detta är en möjlighet för dig som är nyfiken på att driva politisk förändring i Fältbiologerna, lokalt eller nationellt. Du behöver inte ha varit aktiv i Fältbiologerna tidigare för att vara med. Passen kommer ge dig verktyg och inspiration oavsett hur mycket erfarenhet av politik och kampanjande du har sen tidigare. Du kan delta aktivt i diskussionerna eller välja att bara vara med och lyssna.

Vi kommer presentera olika användbara teorier och konkreta verktyg, och tillsammans dela erfarenheter och diskutera, med målet att komma på praktiska konkreta förslag. Du bestämmer vad du gör av idéerna efteråt.

Passen bygger delvis på varandra, men det går jättebra att “bara” vara med på en eller två av passen.

7:e nov 18:30-19.30: Strategi är en plan eller idé om hur du tar dig från idag, till ditt mål. Vi diskuterar olika sätt att tänka strategiskt och lägga upp en plan.

21:a nov 18:30-19.30: En taktik är ett steg du tar mot ditt mål. Vi pratar om olika taktiker som kan användas för olika syften, såsom debattartiklar, aktioner, remissvar och utbildningar. Vi funderar på hur en väljer taktik efter sin strategi.

5:e dec 18:30-19.30:  Organisering är förmågan att samarbeta för att nå ett mål. Ett bra sätt att organisera sig är ofta avgörande för om en grupp uppnår sina mål eller inte. Vi pratar om hur en gör det på ett hållbart och effektivt sätt.

Vi ses!

Zoom-länk till mötet skickas ut till de som anmält sig. 

Anmälan: Anmäl dig här.

Om du inte kan delta men skulle vilja, säg till! I så fall kan vi göra en repris.

Hör av dig till verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se om du har några frågor.

Vi som bjuder in till passen är Moa, Emelie och Joakim på kansliet.

Detaljer

Datum:
05/12 2022
Tid:
18:30 - 19:30

Arrangör

Verksamhetsutvecklarna
E-post
verksamhetsutvecklare@faltbiologerna.se
Visa Arrangör-webbplats