Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inventera skog med Uppsala Fältbiologer!

4 februari kl.09:00 - 17:00

Välkommen på inventering av skyddsvärd hotad skog med Uppsala Fältbiologer!

Tillsammans med skogsnätverkets och Uppsala-klubbens mycket kunniga och pedagogiska Tore Dahlberg kommer vi att bege oss till en oskyddad skog utanför Uppsala och tillsammans lära oss om värdefull skog och arter som är bra att ha koll på och leta efter när en vill skydda ett skogsområde – med andra ord en riktigt skoj och fältbiologig aktivitet!

Vi samlas på upphämtningsplatsen kl 09.00 utanför Radisson Blu vid Uppsala centralstation och åker därefter med bil i ungefär en timme för att ta oss till platsen där ska inventera. Ta med dig ordentligt med matsäck, fika, något att dricka, bra skor, sittunderlag och kläder efter väder. Kikare, lupp och kamera kan också vara roligt att packa med om du har det hemma! Vi siktar på att vara tillbaka vid centralstationen runt kl 17.

Denna aktivitet riktar sig endast till medlemmar i Fältbiologerna. Är du inte ännu medlem kan du (som är mellan 6-25 år) enkelt bli det här https://faltbiologerna.se/bli-medlem/ i Fältbiologerna är gratis och öppnar upp till en värld av gemenskap, miljöengagemang och naturupplevelser, så det finns alla skäl i världen att genast gå med!

Obs! Antalet platser är begränsat till elva personer. Först-till-kvarn-principen gäller, så skriv till fyll i anmälan så fort som möjligt för att öka chansen att få en plats! Reservlista upprättas för de som anmäler sig när alla platser har fyllts. Kom endast om du känner dig helt frisk. Avanmäl dig snarast om du blir sjuk så att en annan person kan få chansen att följa med.

Fick du inte en av platserna eller upptäckte detta evenemang för sent? Var inte ledsen! Fler roliga aktiviteter med Uppsala Fältbiologer kan du hitta på https://faltbiologerna.se/kalender/

Förberedelser

Inga förkunskaper krävs, men ju mer du har läst på i förväg desto roligare och mer givande blir aktiviteten! Tanken är också att alla som vill ska få möjlighet att lära sig rapportera in arter.

Se till att ni har:

 • läst Skogsnätverkets introduktion (om du är ny): Nyfiken på skog

 • Om du har en smartphone: ladda ner Avenza Maps till mobilen.
  Se instruktioner: https://www.skogsgrupp.se/verktyg/avenza/
  Vi kommer att skicka ut en karta till de som har anmält sig.

 • skaffa ett konto på Artportalen (frivilligt, men behövs för att rapportera in arter)

Ha med

 • Matlåda, fika och något att dricka
 • GPS eller Mobil med Avenza maps – frivilligt men starkt rekommenderat
 • Lupp och kikare (om du har) – frivilligt
 • Svampbok, signalartsbok etc. (om du har) – frivilligt
 • Bra kläder och kängor/stövlar
 • Något att sitta på

Detaljer

Datum:
4 februari
Tid:
09:00 - 17:00
Evenemang Kategori:

Annan

Anmälan senast
31 januari
Anmälningsformulär
https://forms.gle/MshCscojaXNuyPNb8
Kontaktperson
Signe Propst
Digital/fysisk aktivitet
Fysisk
Tillgänglighet
Vi kommer att gå långt i ospårad mark (bortom vägar och stigar) och kuperad terräng.