Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Introhelg i Svealand

01/09 2023 - 03/09 2023

Gratis
En bild med texten "Introhelg"- I bakgrunden några personer som står under ett stort träd.

Välkommen till en härlig introhelg med Fältbiologerna! I vår grundkurs kommer du få lära dig mer om naturen, miljöfrågor och hur du kan engagera dig tillsammans med andra unga med intresse för natur och miljö. Det är en bra första aktivitet om du nyss gått med eller om du varit med ett tag och vill bli aktiv. Du behöver inte ha någon förkunskap för att delta. Hoppas att du vill komma! 🙂

Alla som är 12-25 år, bor i mellersta Sverige (Svealand)*, och är eller blir medlem i Fältbiologerna får komma!

Introhelgen ordnas av Järfälla Fältbiologer och Fältbiologernas riksorganisation.

*om du bor i Norrland eller Götaland så kommer Fältbiologerna ordna fler introhelger där senare i höst.

 

DATUM

Grundkursen äger rum helgen 1-3 september. Vi börjar på fredag kväll och slutar på söndag mitt på dagen/tidig eftermiddag. Schema skickas till anmälda deltagare 25 augusti.

 

RESA & MAT 

Helgen är helt gratis att delta på. Fältbiologerna står för mat och fika under helgen. Vi ersätter också dina resekostnader om du sparar kvitton för resan dit. Formuläret för att söka ersättning för resan hittar du på vår hemsida här och det kommer också skickas ut på mejl till alla deltagare.

 

PLATS & BOENDE

Vi kommer att hålla till i Rockstastugan som ligger på Järvafältet. På fredagen 1 september samlas vi vid Jakobsbergs pendeltågsstation kl. 18 och åker sedan tillsammans till busshållplatsen Tånglöt där vi går till Rockstastugan.

I Rockstastugan finns sängar, madrasser och liggunderlag samt sovsäckar att låna. Om du är i behov av att sova i säng t.ex. på grund av ryggproblem så kan du skriva det i näst sista frågan i anmälningsformuläret.

 

SCHEMA & PACKLISTA

Schema och packlista skickas ut till deltagarna på mejl den 25 augusti, alltså en vecka innan introhelgen. Har du önskemål om schemat kan du skriva det längst ner i anmälningsformuläret.

Under helgen kommer vi både ha pass inomhus där vi lär oss om miljöfrågor och pass utomhus där vi lär oss om naturen och arter.

Några exempel på saker vi kommer göra: studera växter/fåglar/insekter i Järvafältets naturreservat, lära oss om olika miljöhot, diskutera hur man kan påverka samhället i miljöfrågor samt lära oss hur man organiserar sig i en demokratisk förening. Inga förkunskaper krävs, det räcker med att du är intresserad och vill veta mer! 

 

INFO OM FÄLTBIOLOGERNA

Fältbiologerna är en ungdomsförening och våra aktiviteter ska vara trygga sammanhang för unga i alla åldrar. Alla våra aktiviteter är därför helt alkohol- och drogfria. För att delta måste du vara medlem i Fältbiologerna. Det är gratis att gå med och du gör det här: https://www.faltbiologerna.se/bli-medlem/.

 

ANMÄLAN

Anmälningsformuläret hittar du här! Sista anmälningsdag är 25 augusti, men anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats!

 

Hoppas att du vill komma och hör av dig om du undrar något! 🙂

Mvh,
Alma, Nora och Maya

Detaljer

Start:
01/09 2023
Slutar:
03/09 2023
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
, ,

Annan

Anmälan senast
25 augusti
Anmälningsformulär
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmoqStW1D92CtAz81ktR1vCj9iMSdTP7wHcWpODscDTJH3Ug/viewform?usp=sf_link
Kontaktperson
072-748 98 00 (Nora) eller havremaja@outlook.com (Maja)
Digital/fysisk aktivitet
Fysisk