Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Helgresa till Sälstugan i Rödhäll

12 maj kl.17:00 - 14 maj kl.12:00

Hej nya och gamla medlemmar av fältbiologerna!

Snart är våren här och det har blivit dags för en till helgresa med fältbiologerna. Denna gång åker vi till Rödhäll, en pärla på Nordupplandskusten. Naturkartan beskriver Rödhäll som en plats med vackra klippor och vid utsikt. Du kommer hit efter 500 m promenad längs en skogsbilväg från parkeringen i norra delen av reservatet. Framme vid Rödhäll finns en öppen rast- och övernattningsstuga. Tillsammans kommer vi utforska området, skåda fågel, undersöka intressanta växter och på kvällen njuta av elden på grillplatsen.

Praktisk information
– Alla måste ha med sig tält eller annan utrustning för att kunna sova utomhus. Stugan är öppen och därför kan vi inte räkna med att den är tom. I stugan finns fyra bäddar, de första fyra som anmäler sig får förtur till dessa om vi kan bo där.

– Vi har ett max-tak på antal anmälda på 12 stycken för att vi ska kunna få plats i stugan och i bilarna till Rödhäll. Uppsala Fältbiologer kommer hyra en minibuss och personbil för att underlätta transporten. Resan tar cirka 1,5 timme.

Om ni är nyfikna på stugan –  spana in den här

Tider
Samling klockan 17 den 12 maj vid parkeringen utanför Radison Blu på Uppsala C. Hemkomst kring lunchtid på söndagen och samma plats. Fältbiologerna betalar kostnaderna för biljetter till och från centralstationen.

Packlista
– Viktigt! Det enda vatten som finns på platsen är “av oklar kvalitet”. På andra ställen står det att det inte finns vatten alls. Vi får nog räkna med att det på sin höjd finns det nog diskvatten. Ta med därför det vatten du kommer förbruka under helgen (kom även ihåg att det behövs extra för matlagning och disk). Vi fyller era dunkar/vattenflaskor påvägen upp till Rödhäll. Ta gärna med en extra dunk om du har möjlighet.

– Mat för dagarna. För att det inte ska bli för komplicerat med matplanering så tar alla med sig lunch, mellanmål och middag, så ordnar Fältbiologerna grötfrukost och lite snacks till kvällarna. Ett tips är att gå ihop i matlag.

– Ett sätt att tillaga maten på, förslagsvis stormkök, eller ta med mat som kan ätas kall.

– Sovsäck & sovmadrass
– Ficklampa eller levande ljus
– Varma kläder

Anmälan sker genom anmälningsformuläret

Sista anmälningsdag är 3 maj och du måste vara med i Uppsala Fältbiologer för att kunna följa med.

Mer information kommer löpande på Uppsala Fältbiologers Facebooksida, så där ska ni kolla för att vara uppdaterade. Varmt välkomna önskar vi arrangörer Carolina, Fredrik och Signe!

Detaljer

Start:
12 maj kl.17:00
Slutar:
14 maj kl.12:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdziM1O37z3IkQ5IstK_KAqFgiHagse-5bm-ZQSBJJItUeBtQ/viewform?usp=sf_link

Annan

Anmälan senast
3 maj
Anmälningsformulär
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdziM1O37z3IkQ5IstK_KAqFgiHagse-5bm-ZQSBJJItUeBtQ/viewform?usp=sf_link
Kontaktperson
Carolina Jonsell
Digital/fysisk aktivitet
Fysisk

Plats

Rödhäll