Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Energiläger i Skellefteå

1 november kl.08:00 - 3 november kl.17:00

Gratis

Välkommen på årets femte naturmaktsläger – denna gång med tema energi! Du kan anmäla dig till ledare eller deltagare redan nu! 💡

Var kommer egentligen energin som vi använder dagligen ifrån? Många av oss använder el varje dag – för att kunna värma mat, ladda mobilen, ta oss till och från skolan, kolla på serier, listan är lång! Ändå vet vi som inte var energin kommer ifrån alltid, och vi vet inte heller om den är hållbart producerad. Under detta läger kommer vi därför lära oss mer om var energin produceras och hur Fältbiologerna kan bidra till en hållbar energipolitik.

Vi kommer också prata om var vi får vår inre energi ifrån – vi reflekterar kring om det finns något vi vill förbättra här i världen och hur vi hittar inre energi till det. Därför kommer vi under lägret att blanda diskussioner om energipolitik med meditation, reflektion, yoga och kallbad (för den som vill!). Exakt vad vi kommer göra bestäms av ledarna men det är frivilligt att delta i allt.

Lägret är under höstlovet, vecka 44 och riktar sig främst till dig som bor relativt nära Skellefteå. Ungefär inom 5 timmar med tåg/bussresa, men du kan anmäla dig om du bor längre bort så ska vi se om vi kan hitta en resa som passar dig!

Praktisk info

  • Lägret är 1-3 november 📅
  • Du som deltar ska vara 12-25 år 🏕️
  • Oavsett om du varit med i Fältbiologerna förut eller inte är du välkommen 💚
  • Lägret är helt gratis – Fältbiologerna betalar resa, boende och mat 💰
  • Lägret är vid Scoutstugan Hartassen, nära Skellefteå 📍
  • Scoutstugan ligger några hundra meter från Vitbergets motionsspår. Stugan är enkel – vi hämtar vatten på dunk, går på utedass och kommer sova i tält eller vindskydd. Det finns dock el, så vi kommer kunna laga mat och värma oss i stugan. För den som vill går det bra att sova inne i stugan också. I närheten finns en tjärn där vi kan ta oss ett (kallt) dopp och natur i närheten att utforska! 🌲
  • All mat kommer vara vegansk 🥘

Du kan anmäla dig som ledare fram till 18 september, läs mer här! 

Du kan anmäla dig som deltagare fram till 23 oktober här! 🍂


OBS! Du är inte garanterad en plats på lägret för än du fått ett bekräftelsemail från naturmakt@faltbiologerna.se, mailet kommer inte komma direkt när du anmält dig utan kan dröja.

Detaljer

Start:
1 november kl.08:00
Slutar:
3 november kl.17:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:

Plats

Skellefteå
64.769148, 20.968226
Vitberget, 93170 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats

Annan

Kontaktperson
Cecilia Rydberg
Tillgänglighet
Det finns ingen ramp upp till stugan, dock till ett utedass i närheten så det går att gå på toa. Omgivningen är kuperad terräng.