Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bli lupinslaktsledare för en dag!

08/05 2023 kl.18:00 - 20:00

Gratis
Liemannen står framför en lupinäng.

Vill du slakta lupiner där du bor och bjuda in fler till att slakta lupiner med dig, men känner dig lite osäker på hur en planerar och håller i en aktivitet? Nu har du en unik möjlighet att under en träff få coaching av Fältbiologernas Miljömentor Cecilia, som leder Naturmakt. Så passa på att engagera dina grannar, lära dig att planera samt leda en aktivitet och samtidigt kämpa för den biologiska mångfalden! 🐝
Tanken är att du själv skapar en lupinbekämpar-aktivitet där du bor – med hjälp av detta coaching-tillfälle. Det går bra att vara fler som leder aktiviteten tillsammans, det går bra att båda är helt nya i Fältbiologerna!

Varför ska vi slakta lupiner? Lupiner är lite av en ond art som gör att andra växter inte trivs, tänk dig ungefär att det är en väldigt illaluktande fis som gör att alla springer därifrån – utom lupinerna som står i sin egen fislukt. Så nu ska vi bekämpa fisarna = lupinerna så att bin och andra insekter kommer tillbaka! 🌻 Du kan läsa mer fakta om lupiner på Fältbiologernas lupinsida, här

När ska vi slakta lupiner? Lupinbekämpardagen är 6 juni varje år – samma dag som nationaldagen – det är en röd dag så många är lediga. I flera delar av Sverige har lupinerna börjat blomma då och det är ett bra tillfälle att slakta dem. Men hur gör man egentligen för att ordna en aktivitet? Vad behöver man tänka på och hur når man ut med att aktiviteten finns? Och vad är egentligen skillnaden på en knackelie och sliplie? Och hur transporterar man en lie på bussen utan att se ut som självaste liemannen? Det diskuterar vi under detta unika digitala möte!

Hur ska vi slakta lupiner? Genom att du deltar i det digitala mötet för att planera din lupinslaktar-aktivitet och sedan genomför den!

Träffen sker digitalt, måndag 8 maj kl. 18-20. Anmäl dig via denna länk senast 6 maj! 

 

Under träffen går vi igenom…

  • Fältbiologernas inkluderingsverktyg – vi diskuterar hur vi kan göra för att så många som möjligt ska kunna delta och känna sig välkomna att hjälpa till att slakta lupiner!
  • Riskanalys – vad gör vi om någon skadar sig? Hur kan vi förbereda oss så att aktiviteten blir så bra och säker som möjligt?
  • Bjud in lupinslaktare! – Cecilia delar en lupinposter och exempel på ett lupin-evenemang som ni får använda och vi diskuterar tillsammans hur ni kan sprida info om din lupinbekämpar-aktivitet!

 

OBS! Du är inte tvungen att bli lupinslakts-ledare för att du deltar i den digitala träffen, ingen kommer tvinga dig!

 

Om du blir lupinslaktsledare och visar upp lite bilder från lupinbekämpardagen får du ett fint diplom som intyg på att du varit ledare för aktiviteten och gått minikursen i att arrangera en aktivitet i naturen!

 

Hoppas vi ses och maila gärna mig, Cecilia, vid frågor på naturmakt@faltbiologerna.se 🌸


/Cecilia

Detaljer

Datum:
08/05 2023
Tid:
18:00 - 20:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://forms.gle/ycjrFj78Befj3CkB8

Arrangör

Miljömentor
Telefon
076-034 21 92
E-post
naturmakt@faltbiologerna.se
Visa Arrangör-webbplats

Annan

Anmälan senast
6 maj
Anmälningsformulär
https://forms.gle/ycjrFj78Befj3CkB8
Kontaktperson
Cecilia Rydberg
Digital/fysisk aktivitet
Digital

Plats

Zoom