Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Helgträff Gävle-Dala & Blomster-Boom i Sandviken (bra aktivitet för nya fältbiologer!)

22 september kl.17:00 - 24 september kl.12:00

Första aktiviteten för vår nya klubb, Fältbiologerna Gävle-Dala! Denna helg vill vi samla fältbiologer från Gävleborg och Dalarna till en härlig helgträff i Sandviken, vi lär känna varandra, övernattar i vandrarhem och tält, planterar 20 000 lökar i stadsparken, fågelskådar och mer – förhoppningsvis ett startskott för mer aktiviteter häromkring!

Du som inte har varit på aktiviteter med Fältbiologerna förut är extra välkommen 🙂 Det går jättebra att vara med på delar av aktiviteten!

Anmäl dig här: https://forms.gle/3qprxF8yGd5vJhZK9

 

Aktiviteter: Under delar av helgen kommer vi kroka arm med den våra nya vänner, organisationen Rapatac Sandviken* och Sandvikens kommun, och plantera cirka 20 000 blomlökar i Sandvikens stadspark. Lökarna som blommar tidigt på våren kommer hjälpa massor av hungriga insektsarter och därmed ekosystemen i sin helhet, och vi kommer lämna staden vackrare än när vi kom dit. Vi förbereder oss på fredag kväll, och håller en workshop med Fältbiologernas helt nya inspirationsspel om naturvård och biologisk mångfald. På lördag har vi planterings-event – Blomsterboom i Sandviken Stadspark, med pepp, musik och folk!

Resten av tiden kommer vi vara i vår fältbiolog-grupp. Om vi känner för det, planerar vi att åka ut på fågelskådning lördag eller söndag, eller skapa bra habitat för vildbin. (säg gärna till om du vill göra det!).

Annan info:

Du kan få reseersättning för att åka till aktiviteten, och du får sovplats och mat från fredag middag till söndag frukost eller lunch. I anmälan kan du anmäla allergier, andra behov, och hur du vill övernatta (inomhus eller i tält).

Varför planterar vi 20 000 lökar?

Ja, för vi kan! Krokusar och påsklilja blommar tidigt på våren, och ger mat åt Sandvikens ca 100 insektsarter som vaknar tidigt och är hungriga. Och då ska vi inte snåla på krokusarna! Insekterna pollinerar och blir mat åt fåglar osv, ja ni vet. Att gå samman och gemensamt göra en konkret insats för ekosystemen – det är inte bara viktigt, det är kul och känns härligt också!

 

Vilka är Rapatac?

Våra nya vänner Rapatac Sandviken är en organisation som arrangerar fritidsaktiviteter, utbildar och stärker unga i Sandviken på olika sätt, med över 1000 unga deltagare och ledare. De inspirerar till kunskap i naturvetenskap, kreativitet, musik och mer och till delaktighet i stadens framtid och politik. Sandvikens kommun som sett behovet av blommorna och kommer ta hand om dem efteråt. Aktiviteten har också möjliggjorts av en oväntad donation från Microsoft’s stiftelse som finansierar projekt för biologisk mångfald och restaurering av ekosystem. Vill du veta mer om det, se mer info här.

 

Frågor?

Skriv till Nadja Karlsson, nadja.karlsson@faltbiologerna.se, eller till Joakim Andrén, joakim.andren@faltbiologerna.se

 

Schema och anmälan här: https://forms.gle/3qprxF8yGd5vJhZK9

Detaljer

Start:
22 september kl.17:00
Slutar:
24 september kl.12:00
Evenemang Kategori:

Annan

Anmälan senast
19e september
Anmälningsformulär
https://forms.gle/3qprxF8yGd5vJhZK9
Kontaktperson
Nadja Karlsson, nadja.karlsson@faltbiologerna.se
Digital/fysisk aktivitet
Fysisk

Plats

Sandviken